Nitrox basis

Langer onder water dankzij Nitrox

Op veel duiklocaties zou je soms wat langer onder water willen blijven: er zijn bijvoorbeeld bijzondere vissen te zien, er ligt een groot wrak dat je wil verkennen of je wil simpelweg langer genieten van het ‘onder water zijn’. Herken je dit gevoel? Dan is de specialisatie Nitrox Basis wellicht iets voor jou. Na deze specialisatie kun je namelijk met de nitroxmengsels EAN32 en EAN36 duiken, waardoor je langer onder water kunt blijven.

Duiken met nitrox
Foto: Ferry van Dorst

Wat ga ik leren?

Tijdens de specialisatie leer je duiken met een verhoogd zuurstofpercentage, waardoor je langer onder water kunt blijven. In de specialisatie leer je de basiskennis over het materiaal en leer je hoe je een Nitroxfles moet vullen. Daarnaast gaan we in op de medische aspecten van duiken met Nitrox.

Cursusprogramma

Tijdens deze specialisatie volg je twee theorielessen, doe je een gasanalyse, maak je een duikplanning en ga je ook het buitenwater in met Nitrox. Je sluit de cursus af met een nabespreking waarin je jouw ervaringen deelt.

Om deze specialisatie te volgen:

  • Heb je minimaal je 1*-duikbrevet
  • Beschik je over een geldige medische keuring
  • Ben je lid van de NOB

Het boek dat bij deze specialisatie hoort is niet alleen handig tijdens je opleiding, het is ook een fijn naslagwerk. Het opleidingsboek Nitrox Basis kun je hier bestellen.