Nitrox basis

Langer onder water dankzij Nitrox

Op veel duiklocaties zou je soms wat langer onderwater willen blijven: er zijn bijvoorbeeld bijzondere vissen te zien, er ligt een groot wrak dat je wil verkennen of je wil simpelweg langer genieten van het ‘onderwater zijn’. Herken je dit gevoel? Dan is de specialisatie Nitrox Basis wellicht iets voor jou. Na deze specialisatie kun je namelijk duiken met een nitroxmengsel tot EAN40, waardoor je langer onderwater kunt blijven.

Lees verder onder de foto

Duiken met nitrox
Foto: Ferry van Dorst

Wat ga ik leren?

Tijdens de specialisatie leer je duiken met een verhoogd zuurstofpercentage, waardoor je langer onderwater kunt blijven. In de specialisatie leer je de basiskennis over het materiaal en leer je hoe je een Nitroxfles moet vullen. Daarnaast gaan we in op de medische aspecten van duiken met Nitrox.

Cursusprogramma

De specialisatie bestaat uit een dagdeel theorie, het doen van een gasanalyse, maak je een duikplanning en ga je ook het buitenwater in met Nitrox. Je sluit de cursus af met een nabespreking waarin je jouw ervaringen deelt.

Om deze specialisatie te volgen:

Het boek dat bij deze specialisatie hoort is niet alleen handig tijdens je opleiding, het is ook een fijn naslagwerk. Het opleidingsboek Nitrox Basis kun je hier bestellen.