ScubaFISHual

Denk je dat er in Nederland niets te zien is onderwater? Niets is minder waar! Vraag het maar eens aan een duiker die vaak in Zeeland of in een van de vele zoetwaterplassen in Nederland duikt. Zo zijn er in Zeeland alleen al meer dan 100 plekken waar je kan duiken! Nederland heeft een fantastische onderwaternatuur met een grote diversiteit aan onderwaterleven en met ScubaFISHual kan je dat virtueel beleven!

Lees verder onder de foto

ScubaFISHual, genoeg te zien onderwater!

360-graden beelden

Met 360-graden beelden brengen we de onderwaterbeleving bijna levensecht over op kinderen. Onderzoek toont aan dat – naast het belevingselement – 360-graden beelden heel geschikt zijn voor het overbrengen van lesstof. Kinderen onthouden de belevenis beter, wat ten goede komt aan de herhalingsoefeningen die nodig zijn binnen de duiksport. De jeugd zet een VR-bril op en beleeft de onderwaterwereld in real-life waarbij de lesstof wordt behandeld. Door de realiteit van de beelden en het educatieve element van de 360-graden beelden pakken kinderen de lesstof sneller op en kunnen deze in de praktijk beter uitvoeren. Op deze manier neemt het plezier en de beleving van de kinderen toe! ScubaFISHual!

Virtuele duikles

Een nieuw en innovatief onderdeel van het ScubaFISHual-programma is een duik met de hele groep of klas in een virtuele onderwaterwereld. Met zelf gekozen avatars zwemmen de kinderen vanachter de pc of laptop rond onder water en voeren allerlei leuke opdrachten uit. De opdrachten gaan over onderwaternatuur, duiken, snorkelen en onderwaterhockey.
De NOB heeft een te gekke virtuele onderwaterwereld laten bouwen die voor iedere deelnemer veilig, gecontroleerd en toegankelijk is.

Onderstaande video is van een NOB duikvereniging die door middel van ScubaFISHual de lokale jeugd uitnodigt voor een kijkje onderwater!

Voor de vereniging

De doelgroep van het ScubaFISHual-programma zijn 10 tot 12-jarigen (groep 7 en 8). Het programma bestaat uit een droge les in het klaslokaal of clubhuis, een virtuele duikles in het klaslokaal, clubhuis of thuis én eventueel een introductieles snorkelen en/of duiken in het zwembad. Voor de vereniging is er gratis lesmateriaal beschikbaar dat bestaat uit een uitgebreid lesplan, kartonnen vr-brilletjes, flyers, een memoryspel en een toegangscode tot de virtuele duikles. Het lespakket is op te vragen bij de NOB via info@onderwatersport.org.

Voor de basisschool

Er zijn bijna 300 duikclubs bij de NOB aangesloten, waarvan een groot aantal ook een aanbod voor jeugdsnorkelen en -duiken heeft. Enthousiaste vrijwilligers van deze clubs komen graag bij uw school langs om de leerlingen uit groep 7 en/of 8 een leuke interactieve les over onderwaternatuur, snorkelen en duiken te geven. De les in het klaslokaal duurt ongeveer 1,5 uur, de virtuele duikles duurt ongeveer een uur. Afhankelijk van het aanbod van de lokale vereniging kunnen de kinderen een proef(snorkel)duik in het zwembad maken. Deze praktijkles is meestal op het reguliere zwembaduur van de duikvereniging.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de NOB via info@onderwatersport.org. Wij brengen u graag in contact met een lokale duikvereniging.

Samen met je kinderen leren duiken? Dat kan bij veel van onze clubs. Een overzicht van al onze clubs vind je hier.

Nieuwsgierig?

Ben jij benieuwd wat er onderwater te zien is? Vraag dan nu via  info@onderwatersport.org de gratis kartonnen vr-bril aan en kijk met je eigen telefoon wat er onderwater te beleven is!

Meer informatie en contact

Neem voor meer informatie over het ScubaFISHual-programma en toegang tot de virtuele duikles contact op met de NOB via info@onderwatersport.org.

ScubaFISHual, ga jij ook kopje onder?