ScubaFISHual

Denk je dat er in Nederland niets te zien is onderwater? Niets is minder waar! Vraag het maar eens aan een duiker die vaak in Zeeland of in een van de vele zoetwaterplassen in Nederland duikt. Zo zijn er in Zeeland alleen al meer dan 100 plekken waar je kan duiken! Nederland heeft een fantastische onderwaternatuur met een grote diversiteit aan onderwaterleven en met ScubaFISHual kan je dat virtueel beleven!

Lees verder onder de foto

ScubaFISHual, genoeg te zien onderwater!

We willen een onderwaterbeleving we overbrengen op kinderen door middel van 360-graden beelden. Onderzoek toont aan dat – naast het belevingselement – 360-graden beelden heel geschikt zijn voor het overbrengen van lesstof. Kinderen onthouden de belevenis beter, wat ten goede komt aan de herhalingsoefeningen die nodig zijn binnen de duiksport. De jeugd zet een VR-bril op en beleeft de onderwaterwereld in real-life waarbij de belangrijke lesstof wordt behandeld. Door de realiteit van de beelden en het educatieve element van de 360-graden beelden pakken kinderen de lesstof sneller op en kunnen deze in de praktijk beter uitvoeren. Op deze manier neemt het plezier en de beleving van de kinderen toe! ScubaFISHual!

Onderstaande video is van een NOB duikvereniging die door middel van ScubaFISHual de lokale jeugd uitnodigt voor een kijkje onderwater!

 

Samen met je kinderen leren duiken? Dat kan bij veel van onze clubs. Een overzicht van al onze clubs vind je hier.

Nieuwsgierig?

Ben jij benieuwd wat er onderwater te zien is? Vraag dan nu via  info@onderwatersport.org de gratis kartonnen vr-bril aan en kijk met je eigen telefoon wat er onderwater te beleven is!

ScubaFISHual, ga jij ook kopje onder?