ECO-diver

Word ECO-diver!

We genieten allemaal van de natuur onder water, maar helaas is deze natuur erg kwetsbaar. Het (bewust of onbewust) verstoren, aanraken of beschadigen moet daarom zoveel mogelijk voorkomen worden. Ben jij je als duiker bewust van de omgeving? Of wil je juist hier meer over leren? Behaal dan het ECO-diver certificaat!

ECO-diver
Foto: Erik de Boer

Behaal het ECO-diver certificaat

Om het certificaat te behalen vul je online een gratis toets in van 25 vragen. De vragen gaan over jouw invloed op de onderwaternatuur. Om het certificaat te halen moet je 80% van de vragen goed beantwoorden. Ben je geslaagd? Dan krijg je per mail het certificaat toegestuurd. Met dit certificaat kun je vervolgens bij verschillende duikshops in Zeeland gratis het pasje ‘ik ben ECO-Diver’ ophalen.

ECO-Diver website offline

Door problemen met de website ecodiver.nl is deze offline gehaald. Omdat we al bezig waren met het verplaatsen van de website naar een nieuwe omgeving, met een koppeling naar het thema Duurzaam Duiken, hebben we besloten om de problemen met de huidige website niet meer op te lossen. Dit betekent dat het de komende tijd voorlopig niet mogelijk is om de ECO-Diver toets te maken.

ECO-diver is een initiatief van de NELOS en de NOB om de impact van duikers op de natuur zo klein mogelijk te houden.