Volg gratis de online opleiding Onderwaterbiologie Wereldwijd!

Update 08/04 18:15
Wow! Wat een enthousiasme! De opleiding zit vol met 240 deelnemers!

De NOB organiseert op vier avonden de online opleiding Onderwaterbiologie Wereldwijd. En jij kan gratis meedoen (ook als je geen lid bent van de NOB)! In deze opleiding leer je je nog beter voor te bereiden op een buitenlandse duikreis. Want als je meer weet, zie en herken je meer en word duiken alleen maar leuker en uitdagender!

In de opleiding nemen we je mee in onderwerpen als taxonomie, determineren, de bewegende wereld, biodiversiteit en het gedrag van dieren. Uiteraard bezoeken we ook enkele interessante duikgebieden zoals Zuid-Afrika, de Middellandse Zee, de Rode Zee en Pacifisch Azië. Ook besteden we aandacht aan jouw rol in het behoud van duikplekken en de onderwaternatuur.

De opleiding wordt op vier avonden gegeven vanaf 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur (inclusief een korte pauze):

Dinsdag 14 april
Dinsdag 21 april
Dinsdag 28 april
Woensdag 6 mei

Je kunt je helaas niet meer aanmelden, de opleiding zit vol.

De docent van deze opleiding is Rob Kool.

Het is mogelijk een NOB Onderwaterbiologie Wereldwijd brevetkaart aan te vragen. Je krijgt dan wel wat huiswerk mee om thuis de opleiding compleet te maken. Eén van de opdrachten is een bezoek aan een dierentuin of groot aquarium zodra de omstandigheden dat weer toelaten. De opdrachten lever je in via onderwaterbiologie@onderwatersport.org. Zodra de docent je opdrachten heeft ontvangen en bekeken, wordt je brevetkaart aangemaakt en toegestuurd. De kosten van het bezoek aan de dierentuin of aquarium zijn voor eigen rekening.

De kosten van een brevetkaart zijn:

€ 27,50 voor leden van de NOB

€ 34,50 voor duikers die geen lid van de NOB zijn. Dit is inclusief lidmaatschap van de NOB tot het einde van het jaar. Je ontvangt dan drie keer Onderwatersport Magazine, bent verzekerd tegen ongevallen en aansprakelijkheid en je hebt onbeperkt toegang tot ons online platform Duikspotter.

Wil je helemaal goed op de hoogte zijn? Bestel dan het bijbehorende boek Onderwaterbiologie Wereldwijd voor € 45,- inclusief order- en verzendkosten.

In het boek gaan we uitgebreid in op soorten, het opzoeken van soorten, de bewegende wereld, biodiversiteit en het gedrag van dieren. De volgende duikgebieden worden uitgebreid beschreven: Noordwestkust van Europa, Middellandse Zee, Rode Zee, Caribische Zee, Westkust Noord-Amerika en Pacifisch Azië.  Uiteraard met talloze foto’s van bekende onderwaterfotografen als Ron Offermans, Cor Kuyvenhoven, Janny Bosman, Marco Heesbeen, Marion Haarsma, Peter Verhoog en René Weterings. Het boek is maar liefst 540 pagina’s dik en heeft meer dan 400 illustraties en foto’s.

Voor deelname aan de opleiding inclusief brevetkaart heb je tenminste een 1*-duiker of Open Water Diver brevet (of vergelijkbaar). Vanwege de actuele omstandigheden hebben we de voorwaarde van een 2*-duiker brevet (of gelijkwaardig) eenmalig verlaagd. In de opleiding wordt gerefereerd aan de duikervaring van de deelnemer. Een duiker met meer duikervaring kan bijvoorbeeld duikplekken beter inschatten bij het voorbereiden van een duik. Zoals wat kan ik onder en met het water verwachten.

Wil je deelnemen aan deze opleiding? Schrijf je dan snel in! Er is plek voor maximaal 240 deelnemers. Je ontvangt uiterlijk dinsdagmiddag per e-mail de link naar de online omgeving. Het boek (als je die hebt besteld) word je zo snel mogelijk toegestuurd. De brevetkaart volgt zodra je opdrachten door de docent zijn ontvangen en bekeken. Je ontvangt een factuur van de NOB.