Volg de gratis online workshop ‘Winning Images’

De NOB en Onderwaterhuis.NL organiseren op donderdagavond 30 april de online workshop ‘Winning Images’. Jij kan gratis meedoen! In deze workshop laat onderwaterfotograaf Ron Offermans zien aan welke elementen, naast goede belichting en scherpte, een foto moet voldoen om kans te maken op een prijs bij een wedstrijd.

Het gaat dan onder andere om de sfeer van de foto, een spannende compositie, het verhaal van de foto en de uiting van creativiteit. Krijg je al deze elementen in één foto, dan heb je een hele mooie foto gemaakt. Naast prijswinnende foto’s zijn dit soort tips simpelweg handig voor iedereen die probeert mooie foto’s te maken.

De workshop wordt op donderdag 30 april gegeven vanaf 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur (inclusief een korte pauze). Je kunt gratis aan deze avond deelnemen door je vooraf aan te melden. Ook duikers die geen lid van de NOB zijn, kunnen meedoen en er is plek voor maximaal 240 deelnemers. De docent van deze opleiding is Ron Offermans. Je ontvangt geen brevet na het volgen van deze workshop.

Meld je nu aan!

Wil je meer weten over deze en andere onderwerpen? Bestel dan bij de inschrijving meteen het Handboek Digitale Onderwaterfotografie voor Gevorderden voor € 35,- inclusief order- en verzendkosten. Je hoeft dit boek dus niet zelf via de NOB webshop te bestellen.

In het boek worden onder andere verschillende typen camera’s, lenzen en flitsers behandeld. Daarnaast wordt in het hoofdstuk techniek het gebruik en optimaal afstemmen van belichting, witbalans, lenspoorten, diopters, flitslicht, diffusers en snoots besproken. Heel veel aandacht gaat er uit naar het effect van verschillende flitsposities en het tegengaan van zweefvuil in een foto. Om het boek ook geschikt te maken voor de gevorderde onderwaterfotografen zijn de onderdelen compositie en nabewerking op deze groep afgestemd.

Door je in te schrijven ontvang je een uur voor de workshop een e-mail met meer informatie over de avond, inclusief de link naar de online omgeving. Het boek word je zo snel mogelijk toegestuurd en je ontvangt hiervoor een factuur van de NOB. Deze workshop is een samenwerking van de Nederlandse Onderwatersport Bond, Onderwaterhuis.NL en Ron Offermans.

Meld je nu aan!

Foto: Marco Heesbeen | Dit is de winnende foto van het ONK 2019 in de categorie ‘Macro’.