Versoepelingen in de sport vanaf 19 mei

Het kabinet zet per 19 mei de tweede stap in het heropeningsplan. Wij passen ons dossier met de FAQ en het protocol Verantwoord onderwatersporten zo spoedig mogelijk aan. Ook NOC*NSF heeft het protocol verantwoord sporten en de FAQ aangepast.

Het huidige protocol verantwoord onderwatersporten gaat uit van de vanaf woensdag 19 mei 2021 geldende landelijke maatregelen. Voor de sport betekent dit dat voor de komende periode sporten in een binnenruimte zoals zwembaden weer is toegestaan. Dit mag met een maximum van 30 personen per ruimte (excl. Instructeurs) en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een instructeur op 1,5 meter afstand gesport. Groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren t/m 17 jaar. Kleedkamers zijn alleen open in zwembaden, douches zijn gesloten. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Buiten mag je sporten in groepsverband, onder bepaalde voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen (excl. instructeurs) en iedereen houdt daarbij 1,5 meter afstand. Jongeren tot en met 26 jaar mogen buiten sporten zonder 1,5 meter afstand te houden. De versoepelingen maken het mogelijk duik- en andere onderwatersportactiviteiten te organiseren in de open zijnde binnen- en buitenzwembaden. Voor sportduikers veranderen deze versoepelingen een aantal regels die gelden voor het veilig beoefenen van de duiksport en duikinstructies in de openbare ruimte. Clubduiken kunnen weer voorzichtig worden georganiseerd bij de eigen duikstek met een maximum van 30 deelnemers op 1,5 meter afstand. Hou de website goed in de gaten voor de meest actuele versie van het Protocol verantwoord onderwatersporten.

Heb je onlangs corona gehad of een vermoeden? Je kunt via www.medischecheckvoorduikers.nl advies krijgen over of je veilig kan duiken. Kijk voor meer info over de zelftest op: Medische keuring voor duikers? Doe de zelftest! | NOB (onderwatersport.org)

Neem contact op met de NOB als je onderwatersport gerelateerde vragen hebt over de versoepelingen.