Vacature NOB: Relatiemanager voor onze stakeholders

32-38 uur per week | Veenendaal

Verenigingen met hun leden, instructeurs en partners vormen de basis van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Om deze drie stakeholders nog beter te kunnen bedienen zijn wij op zoek naar een commercieel ingestelde relatiemanager die deze doelgroepen verbindt met de NOB. Zie jij het als een uitdaging om deze (nieuwe) functie vorm te geven? Dan maken wij graag kennis met je!

Even voorstellen

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is dé organisatie voor alle sportduikers en onderwatersporters in Nederland. Duikplezier, kwaliteit en veiligheid is voor ons erg belangrijk. We brengen onderwatersporters met elkaar in contact en zorgen dat ze elkaar inspireren en enthousiasmeren. De NOB is aangesloten bij NOC*NSF en we vormen samen met de Nederlandse Toer Fiets Unie en de Nederlandse Bowling Federatie het Sportcluster Veenendaal. Met deze bonden delen wij een pand in Veenendaal en werken we intensief samen.

Het team van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB)

Je komt te werken in een hecht team van zeven NOB medewerkers. Binnen ons team ben jij de collega die de contacten onderhoudt met onze bijna 300 verenigingen, onze ongeveer 1700 instructeurs en onze partners. Jouw opdracht is om de contacten met deze stakeholders te intensiveren en hun wensen te verbinden aan bijvoorbeeld het Sportakkoord, aanbod van NOC*NSF en onze eigen producten en diensten. Ook kijk je waar je deze drie stakeholders met elkaar kunt verbinden en realiseer je ledenvoordeel en -acties. Jij bent hierin echt de aanjager. Daarin trek je natuurlijk intensief op met de andere collega’s op kantoor. Wij werken op dinsdag en donderdag vanuit ons kantoor in Veenendaal. De andere dagen kies je zelf waar je werkt. Je kunt hier alvast kennis met de collega’s maken.

Wat ga je doen?

Jij bent de relatiemanager die actief het netwerk met onze verenigingen, instructeurs en partners onderhoudt. Wat concreter houdt dit in dat je:

 • Opvolging geeft aan afspraken die met partners worden gemaakt;
 • Nieuwe partners en verenigingen aan ons gaat binden;
 • Het eerste aanspreekpunt bent voor onze verenigingen en onze instructeurs met vragen en uitdagingen. Met je collega’s bespreek je hoe je hen kunt ondersteunen of welke diensten je hen kunt bieden;
 • Proactief zelf stakeholders gaat benaderen en bezoeken om de binding met de NOB te intensiveren;
 • Ontwikkelingen signaleert en met je collega’s hier opvolging aan gaat geven.

Het is een nieuwe functie binnen ons team. Samen met jou kijken we waar jouw sterke kanten en je interesses liggen en bespreken we hoe we deze functie samen vormgeven.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een HBO-opleiding gevolgd (bijvoorbeeld een commerciële richting of sportmarketing/sportkunde);
 • Bij voorkeur heb je al wat ervaring opgedaan in de sport(wereld) en heb je commerciële ervaring. Kennis van de duiksport is helemaal fijn, maar geen must. Dat leren we je wel!
 • Je bent een echte netwerker en weet mensen makkelijk aan je te binden. Je bent een sterke gesprekspartner die de discussie aan durft te gaan;
 • Je hebt een commerciële inslag: jij kijkt altijd waar je winst kunt halen voor onze leden en de NOB;
 • Je bent assertief en pro-actief. Jij vindt het prettig om zelf initiatief te nemen en wacht niet af;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden we?

We bieden je een uitdagende en afwisselende baan binnen een betrokken en gedreven NOB-team. We hebben veel sportieve collega’s. Je bent dan ook van harte welkom tijdens de lunchwandeling, het hardlooprondje op dinsdag of de dartcompetitie. Het jaar sluiten we altijd met elkaar af en we organiseren verrassende activiteiten samen met de andere bonden van het Sportcluster.

De functie is ingeschaald in schaal 8 van de CAO Sport. Het betreft een aanstelling voor in eerste instantie één jaar met uitzicht op een vast contract. Daarbij hebben we volle aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en mag je trainingen en workshops volgen gerelateerd aan jouw functie. Ook bieden we elk jaar diverse interne trainingen aan. Blijven ontwikkelen vinden we belangrijk.

Word jij enthousiast van deze functie?

Dan komen we graag in contact met jou! Laat ons weten waarom jij de perfecte kandidaat voor deze functie bent en stuur je brief en CV uiterlijk 30 november naar Martine van de Veen (HR-coördinator Sportcluster Veenendaal) via mvandeveen@ntfu.nl Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Mail dan naar Desmond van Santen, bureaumanager van de NOB via desmond.vansanten@onderwatersport.org. Hij vertelt je graag meer.

Wij vervullen graag zelf onze vacatures, acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.

Foto: Rob Aarsen