Vacature – Medewerker Verenigingsondersteuning

Vind jij het leuk om onze duikverenigingen te ondersteunen? Zie jij kansen voor verenigingen en wil jij onze verenigingsbestuurders in beweging krijgen? En heb je daarbij ook nog commerciële kwaliteiten? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor ons team in Veenendaal zijn we voor 32 uur per week op zoek naar een nieuwe collega die van aanpakken weet en die een frisse kijk heeft op verenigingsondersteuning.

Even voorstellen

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is dé organisatie voor alle sportduikers in Nederland. Duikplezier, kwaliteit en veiligheid is voor ons erg belangrijk. We brengen duikers met elkaar in contact en zorgen dat ze elkaar inspireren en enthousiasmeren. De NOB is aangesloten bij NOC*NSF en we vormen samen met de Nederlandse Toer Fiets Unie, de Nederlandse Bowling Federatie en de Koninklijke Nederlandse Dambond het Sportcluster Veenendaal.

Het team van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB)

Je komt te werken in een team met 6 NOB collega’s. Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor verenigingsondersteuning en ook voor de communicatie richting de verenigingen. Praktisch betekent dit dat je het ene moment een vereniging adviseert over bijvoorbeeld ledenwerving, het volgende moment maak je de verenigingsnieuwsbrief en aan het eind van de dag presenteer je jouw ideeën over een nieuwe lidmaatschapsvorm. ’s Avonds bezoek je een potentiële vereniging en vertelt over de voordelen van de NOB.

Wat ga je doen?

 • Ondersteunen van onze verenigingen op bestuurlijk vlak. Je geeft advies, informatie en ondersteuning over bijvoorbeeld ledenwerving- en behoud en de VOG. Je signaleert welke problemen er spelen, en speelt hier op in.
 • Het pro-actief benaderen en bezoeken van potentiële NOB-verenigingen. Je legt zelf het eerste contact en maakt een afspraak om kennis te maken met de NOB.
 • Coördineren en organiseren van verenigingsadviestrajecten met thema- en voorlichtingsbijeenkomsten, cursussen en workshops.
 • Opstellen en versturen van de verenigingsnieuwsbrief.
 • Het opstellen, versturen en analyseren van de jaarlijkse verenigingsmonitor.
 • Meedenken over beleidsvraagstukken zoals bijvoorbeeld nieuwe lidmaatschapsvormen.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld Sportmanagement, Sportkunde of bestuurskunde).
 • Affiniteit met de duiksport is een pré.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn essentieel voor deze functie. Je beschikt over een vlotte pen maar ook je mondelinge vaardigheden zijn goed.
 • Je hebt affiniteit met het verenigingsleven en met het werken met vrijwilligers.
 • Je behoudt altijd het overzicht en schrikt niet van deadlines.
 • Je vindt het geen probleem om af en toe in de avonden of weekenden te werken (ongeveer twee tot drie keer per maand).
 • Tenslotte vragen we ook nog commerciële capaciteiten van je: van koude acquisitie schrik jij niet. Het benaderen van potentiële verenigingen vind je een uitdaging.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden we?

We bieden je een leuke, afwisselende baan in een hecht team. We hebben veel sportieve collega’s, je bent dan ook van harte welkom tijdens de lunchwandeling, het hardlooprondje op dinsdag of de tafeltennissessies aan het einde van de dag. Benieuwd wie je collega’s worden? Je kunt hier alvast kennis met ze maken.

De functie is ingeschaald in schaal 7 volgens de CAO Sport. Daarnaast hebben wij volle aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en zijn je werktijden flexibel: de één begint bij ons om 7:45 uur, de ander komt om 9:30 uur binnen. Kies vooral wat jij fijn vindt. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast contract.

Word jij enthousiast van deze functie?

Dan komen we graag in contact met jou! Stuur je bondige sollicitatiebrief en CV uiterlijk 29 augustus naar Martine van de Veen (HR-coördinator Sportcluster Veenendaal) via mvandeveen@ntfu.nl en vertel ons waarom jij dé kandidaat bent voor deze functie. De eerste gesprekken vinden plaats in week 37. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Mail of bel dan naar Desmond van Santen, bureaumanager van de NOB: 0318-559347 / desmond.vansanten@onderwatersport.org.