Vacature e-learning specialist

NOB-duikopleidingen online

Mensen raken steeds meer gewend aan online leren, bijvoorbeeld doordat ze dit voor hun werk moeten doen of juist doordat ze online via Youtube of e-learnings hun hobby verdiepen. Om ons cursusaanbod af te stemmen op deze veranderende wensen investeert de NOB in een uitbreiding van online leren.

Het belangrijkste uitgangspunt voor te ontwikkelen online leermaterialen is de ‘flipped classroom’: het online leermateriaal biedt de deelnemer de inhoud om goed mee te kunnen doen met de plenaire dagdelen die (live of online) worden begeleid door een instructeur. Elke opleiding is daarmee per definitie blended. Daarmee bedoelen we dat het een combinatie is van e-learning en (live of online) dagdelen onder leiding van een instructeur. De NOB werkt momenteel al met het e-learning platform Flowsparks om e-learnings te ontwikkelen. Om in de komende jaren sneller de vertaalslag naar online leermaterialen te kunnen maken, hebben we extra capaciteit nodig. We zoeken duikers of instructeurs met een onderwijskundige (ontwerp-) achtergrond die uitdaging vinden in het ontwikkelen van e-learnings onder leiding van een NOB-onderwijsmanager. Gezien de groeiende vraag willen wij graag snel extra e-learning specialisten aantrekken.

Taken e-learning specialist

Je ontwikkelt e-learnings voor de NOB-opleidingen. Dit doe je in samenwerking met inhoudelijke experts, die de duiktechnische kennis leveren. Uit een set voorgeprogrammeerde templates kies jij per onderdeel de meest geschikte om de leerdoelen te bereiken. Je werkt onder leiding van een NOB onderwijsmanager, die verantwoordelijk is voor het projectmanagement en voor de borging van het door de NOB uitgewerkte stramien.

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste duikers of instructeurs met een achtergrond in onderwijskunde en / of met ervaring in online onderwijs.

  • je hebt ervaring met online leersystemen, e-learning tools en cursusontwerp
  • je kunt leerdoelen van experts vertalen naar een passend ontwerp
  • je hebt affiniteit met de duiksport
  • je bent communicatief vaardig en je beheerst de Nederlandse taal goed.

Dit bieden we

Wij bieden een inspirerende en uitdagende vrijwilligersfunctie. Samen met andere nieuwe e-learning specialisten-in-opleiding word je twee jaar begeleid. Een vergoeding op jaarbasis is de maximaal te verstrekken vrijwilligersvergoeding.