Update protocol verantwoord onderwatersporten

Naar aanleiding van de versoepelingen van de maatregelen in de sport die ingaan op 16 maart 2021, is het Protocol verantwoord onderwatersporten aangepast. Voor de onderwatersport betekent dit dat voor de komende periode sporten in een binnenruimte zoals zwembaden nog niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden.

Vanaf 16 maart mogen mensen vanaf 27 jaar weer samen buiten sporten. Dit mag met maximaal 4 mensen. En alleen bij sportverenigingen of op een plek die de gemeente aanwijst. Houd hierbij altijd 1,5 meter afstand. Een gemeente kan een locatie aanwijzen als sportlocatie of kan toestemming geven voor een sportactiviteit voor groepen (die bestaan uit meerdere groepjes van maximaal 4 personen). Voor sportduikers verandert deze versoepeling voorlopig niets aan de regels de gelden voor het veilig beoefenen van de duiksport en duikinstructies in de openbare ruimte. Wel maakt deze versoepeling het mogelijk duik- en andere onderwatersportactiviteiten te ontwikkelen in de buitenzwembaden die open zijn. Lees hier welke buitenbaden open zijn.

Mocht je als vereniging hier interesse in hebben, stem dit dan goed lokaal met de gemeente en buitenzwembad beheerder af. De ter plekke geldende (nood)verordeningen en gemeentelijke bepalingen is altijd leidend. Het verdient aanbeveling kennis te hebben van de ter plekke geldende noodverordeningen met toelichting, die op de site van de betreffende veiligheidsregio’s te vinden is.

Hieronder vind je het protocol voor de duik- en onderwatersport (versie 9) welke geldt vanaf 16 maart 2021. En via deze link kom je bij het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF.

Download het protocol voor de duik- en onderwatersport

Heb je vragen? We helpen je graag verder. Stuur een mail naar de verenigingsadviseur van de NOB Anna van der Duim, anna.vanderduim@onderwatersport.org.