Stichting ANEMOON weekend – Project Haringvliet Onderwater

Doe je ook mee? Een heel weekend lang duiken en onderwaterleven inventariseren!

We hebben plek voor 35 duikers die graag weten wat ze zien onderwater! Je bent een enthousiaste duiker die je waarnemingen al deelt op bijvoorbeeld Facebook en je bent bereid je waarnemingen door te geven aan het MOO-meetnetportaal en/of waarneming.nl. In het weekend leer je met elkaar en onder begeleiding van meer ervaren waarnemers hoe een MOO-formulier in te vullen en met het formulier je waarnemingen door te geven aan Stichting ANEMOON.

De duiken worden gemaakt in het Haringvliet, de Oosterschelde, de Noordzee en het Grevelingenmeer. Voor het inventarisatieweekend is een 2*-duiker brevet (of gelijkwaardig) gewenst. Voor het weekend heb je een complete duikuitrusting nodig.

Wij zorgen voor een slaapplek in de groepsaccommodatie van De Koebel in Burgh Haamstede, ontbijt, avondeten en luchtvullingen (De Witte Boulevard). De kosten voor dit weekend zijn slechts 35 euro p.p. (exclusief betalingskosten).

Het voorlopige programma voor het weekend ziet er als volgt uit:
Vrijdag 12 oktober
Duik 1: Haringvliet (middag)
19.00 uur avondeten

Zaterdag 13 oktober
8.00 uur ontbijt
Duik 1: Haringvliet
Duik 2: Schelpdierbank Brouwersdam
18.00 uur BBQ
Duik 3: Grevelingen of Haringvliet

Zondag 14 oktober
8.00 uur ontbijt
Duik 1: Schelpdierbank Brouwersdam
Duik 2: Grevelingen of Haringvliet

De locaties zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen afhankelijk van de weersomstandigheden en de ervaring van de deelnemers.

Je kunt je hier inschrijven voor dit weekend.

Project Haringvliet Onderwater is een project van Stichting ANEMOON, RAVON en NOB. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling.

Foto: Rob Aarsen