Start werk aan Zeeuwse dijken; duikplekken gesloten

Rijkswaterstaat is gestart met het werk aan de vooroevers van de Zeeuwse dijken. Hierdoor geldt er voor de komende maanden bij de volgende duikplekken een duikverbod: Burgshluis (45A en 45B), Schelphoek (42A en 42B), ten zuiden van Levensstrijd (34), Goese Sas (63), De Hoek en Galjoen Zonder Poen (68, 68A en 69), Kattendijke (64) en Nieuwe Sluis (65).

Lees verder onder de afbeelding

 

De vooroevers van de dijk worden versterkt om het fundament te beschermen tegen stroming en golfslag. Het versterken van de oevers die onder water liggen gebeurd door het storten van staalslakken en breukstenen. Om de veiligheid van duikers niet in gevaar te brengen, geldt op bovenstaande locaties tijdens de werkzaamheden een duikverbod tot uiterlijk 1 april 2021. De staalslakken en breukstenen worden gestort vanaf werkschepen. Als er geen werkschip te zien is, kan deze tussendoor wel aan komen varen en materiaal storten. Dit kan ook op weekenddagen gebeuren. Het werk wordt uitgevoerd door Boskalis.

Op alle locaties stort Rijkswaterstaat bovenop de staalslakken zogenaamde ecotoplagen van breuksteen. Deze ecotoplaag wordt in verschillende vormen aangebracht waardoor de onderwaternatuur na het werk sneller kan herstellen.

Lees meer over het staalslakkendossier . Of zoek op www.onderwatersport.org op ‘staalslakken’ en lees meer over dit onderwerp.