Samenwerking met ARK en WNF om onderwaternatuur beter in kaart te brengen

Volgend jaar gaan de Haringvlietsluizen op een kier en stroomt er zout Noordzee water in het nu zoete Haringvliet. Er gaat daardoor veel veranderen voor de onderwaternatuur.

Samenwerking ARK WNF onderwaternatuur
Foto: Rob Aarsen

Eind 2015 is de NOB samen met Stichting ANEMOON het project Haringvliet Onderwater gestart. Inmiddels werkt ook stichting RAVON mee in het project en brengen het onderwaterleven van het Haringvliet in kaart. Dit dankzij zo’n 50 vrijwilligers.

Droomfonds-project

De natuurorganisaties ARK en WNF zijn erg actief in het gebied. Beide organisaties zitten in het Droomfonds-project waarbij de natuur en recreatie in en rondom het Haringvliet een flinke impuls met geld van de Nationale Postcodeloterij krijgt.

Haringvlietduikdagen, een camera en meer!

Met de financiële bijdrage van het WNF hebben we voor het project Haringvliet Onderwater een aantal activiteiten kunnen organiseren zoals één winter en twee zomer Haringvlietduikdagen. Daarnaast hebben we een onderwatercamera kunnen aanschaffen om de vissen en planten goed te determineren, is er een RAVON Vissenworkshop georganiseerd en is er met 30 vrijwilligers een heel weekend in het Haringvliet gedoken.

De eerstvolgende duikdag is op zondag 1 oktober tijdens het Haringvliet-weekend. Meer informatie is te vinden op Facebook.