Op 4 november organiseert de KennisCommunity Oosterschelde het vervolg op het KennisCongres dat vorig jaar werd gehouden in het Topshuis op de Oosterscheldekering. Tijdens deze Dialoogdag staan de praktische gevolgen op de leefbaarheid aan de Oosterschelde en haar gebruikers centraal.
Wat betekenen de gevolgen van de klimaatverandering in ons dagelijks leven? Hoe hoog komt de zee? Welke extreme weersituaties zijn te verwachten? Wat betekent de watertemperatuurstijging? Kortom, wat zijn de praktische gevolgen op de leefbaarheid aan de Oosterschelde en haar gebruikers? Samen met ondernemers en burgers zoeken experts uit de KennisCommunity naar inzichten én oplossingen. Om verschillende scenario’s te verkennen maken zij gebruik van zogenaamd ontwerpend onderzoek. De KennisCommunity onderzoekt en zoekt via deze methode dwars door hiërarchie en sectoren heen naar overkoepelende oplossingen.
Over elkaars dijken heen kijken
Het programma zoomt in op de randen van de eilanden; de overgang tussen de Oosterschelde en het aangrenzende land. In het bijzonder staan verschillende kustlijnlocaties op Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland centraal: samenwerken over elkaars dijken heen. Inzichten delen en bewustwording van de klimaaateffecten op het gebied rond de Oosterschelde vormen de basis voor de toekomst. Een basis die nodig is om zowel bedreigingen te onderkennen als ook tijdig na te kunnen denken over maatregelen die ons beschermen.
De KennisCommunity Oosterschelde komt voort uit het KennisCongres Oosterschelde dat in 2018 werd gehouden en de NOB neemt deel aan de Kenniscommunity Oosterschelde.
Meer weten over de Dialoogdag Klimaat & Oosterschelde? Kijk dan op de website van de KennisCommunity Oosterschelde via www.onzeoosterschelde.nl