OTL / GIS specialist(en) gezocht (vrijwilliger)

Ben jij iemand die de duiksport een warm hart toedraagt? Zijn termen als OTL en GIS voor jou gesneden koek? Dan zoeken we jouw hulp!

In de afgelopen decennia heeft de NOB samen met anderen veel faciliteiten ontwikkelt voor duikers. We weten veel van de duiklocaties. Maar veel van deze informatie zit in onze hoofden en is op verschillende manieren opgeslagen.
Beheer van objecten in de openbare ruimte gaat steeds meer digitaal plaatsvinden. Professioneel beheer en onderhoud baseert zich op datasystemen. Met de invoering van Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) is straks alles digitaal beschikbaar. De NOB is bezig met alle beschikbare informatie op te nemen in een geografisch informatiesysteem (QGIS). Om dit goed te doen starten we met een objectenbibliotheek (OTL) voor duiklocaties. Gezamenlijk moet dit leiden tot een systeem waarmee we de komende jaren het beheer- en onderhoud van faciliteiten op duiklocaties beter in beeld krijgen en verder kunnen ontwikkelen.

Wij zoeken vrijwilligers! Kan jij ons op weg helpen? Of vind je het interessant en wil je graag je steentje bijdragen? Neem dan contact op via info@onderwatersport.org.