Online informatiebijeenkomst WBTR

Op 1 juli treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Meer informatie over de wet en wat dit betekent voor jou als bestuur van een stichting of vereniging lees je op onze site.  

WBTR: ook voor ons van toepassing?

Een veel gestelde vraag de afgelopen weken was: ‘geldt dit ook wel voor ons bestuur, want wij zijn maar een kleine vereniging’?  Of: ‘moeten wij hier wel wat mee want we hebben ook al een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering’? Het antwoord is dat echt elk bestuur aan de wet moet voldoen en dat het in alle gevallen betekent dat er wat aanpassingen gedaan moeten worden. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is daarbij niet dekkend. Het is wel van belang om te weten dat de WBTR op 1 juli ingaat, maar dat er een overgangsregeling is waardoor je niet meteen voor 1 juli statuten hoeft te wijzigen.

Online informatiebijeenkomst

We merken dat er veel vragen leven onder onze bestuurders en daarom organiseren we op donderdag 11 maart een online informatieavond o.l.v. Jeroen Bedaux. Jeroen is advocaat en gespecialiseerd in onder andere bestuurdersaansprakelijkheid. Tijdens deze avond vertelt hij meer over de wet WBTR en wat dit betekent voor jou als bestuurder en welke stappen je moet zetten om aan deze wet te voldoen. Uiteraard is er ook de gelegenheid om je vragen aan Jeroen te stellen. We starten om 20.00 uur. Een dag voor aanvang van de workshop ontvang je een mail met de link naar de bijeenkomst. Houd hiervoor ook even je SPAM mailbox in de gaten.

Aanmelden informatiebijeenkomst WBTR

We vragen je om met maximaal 1 persoon per vereniging deel te nemen zodat we zoveel mogelijk verenigingen kunnen helpen.