Onderwatersport Magazine

Vanaf januari geeft de NOB het ledenblad Onderwatersport Magazine helemaal zelf uit, is Dominique van Dam de nieuwe hoofdredacteur en gebruiken we een andere mattere papiersoort waardoor het magazine beter leesbaar is. Met deze vernieuwing neemt het ledenvoordeel toe. Met de partners van de NOB maken we afspraken over leuke en interessante acties voor de leden van de NOB. Het gaat dan om lezersreizen naar mooie duikbestemmingen, een winactie van een Suunto duikcomputer of een duikbeleving in Todi voor verenigingsbestuurders.

Het tweede nummer van het jaar ligt intussen bij de leden. Opnieuw een goed gevuld nummer met mooie artikelen over de onderwatersport. De oplettende lezer zal zien dat het tweede nummer op een ander wat lichtgrijzer papier is gedrukt dan het eerste nummer. Door de coronapandemie is de papiermarkt enorm onder druk komen te staan. Met een flinke toename van het aantal online bestellingen gaat veel papierpulp naar verpakkingsmateriaal en is er minder papier beschikbaar voor de druk van Nederlandse tijdschriften. Ook is er tijdens de pandemie minder vraag naar papier waardoor de productie is afgenomen, is er al drie maanden een staking bij de grootste papierleverancier van Europa en komt veel papier uit Oost-Europa. De papierproductie in Oekraïne is intussen volledig stopgezet.

Deze ontwikkelingen hebben impact op de productie van Onderwatersport Magazine. De drukker van ons magazine verwacht dat de problemen voor een langere periode aanhouden en zoekt intussen naar een oplossing totdat de papiermarkt weer stabiel is. Het is hierdoor mogelijk dat elk nummer van ons magazine op een andere papiersoort wordt gedrukt. Tegelijkertijd kijken we met de opmaak en drukker kritisch naar de kwaliteit van het magazine en vooral naar de kleuren van de foto’s.

Deze problemen doen overigens niets af aan de kwaliteit van de verhalen en beelden in het magazine. We blijven nog steeds mooie en interessante artikelen over de onderwatersport en onderwaternatuur leveren. Veel leesplezier met het nieuwe magazine!