Onderwateravontuur: Duiken voor de Jeugd

In de betoverende wereld onder de golven wacht een avontuur dat speciaal is ontworpen voor de jongere ontdekkingsreizigers: duiken! Duiken is niet alleen een spannende en opwindende bezigheid, maar het opent ook de deur naar een buitengewone wereld vol kleurrijke vissen, fascinerend zeeleven en mysterieuze onderwaterlandschappen. Of je nu droomt van het verkennen van koraalriffen, het ontdekken van wrakken of gewoon wilt genieten van de rust van de oceaan, duiken biedt eindeloze mogelijkheden voor plezier en avontuur.

Foto: Ron Offermans

Veiligheid staat altijd voorop. Daarom is het essentieel om de juiste training te volgen bij één van onze verenigingen en hun instructeurs. Deze instructeurs leren je niet alleen hoe je de duikuitrusting gebruikt, maar ook hoe je veilig communiceert onder water en met respect met het zeeleven omgaat.

De NOB biedt verschillende opleidingen aan voor jeugd:

Leren snorkelen en duiken vanaf 8 jaar

Dankzij ons ScubaDoe-programma kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, voordat ze met de 1*-juniorduikopleiding beginnen. ScubaDoe bereidt je optimaal voor op de vervolgopleiding door stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

Meer informatie

1*-Junior duikopleiding (vanaf 12 jaar)

Jongeren van 12 tot 14 jaar kunnen hun 1*-juniorbrevet halen. Met dit brevet mag je onder begeleiding van een volwassen duiker duiken in het buitenwater tot een diepte van 10 meter.

Meer informatie

ScubaFISHual

Denk je dat er in Nederland niets te zien is onderwater? Niets is minder waar! Nederland heeft een fantastische onderwaternatuur met een grote diversiteit aan onderwaterleven en met ScubaFISHual kan je dat virtueel beleven! ScubaFISHual is een lesplan speciaal bedacht voor basisscholen.

Meer informatie

Onderstaande video is van een NOB duikclub die door middel van ScubaFISHual de lokale jeugd uitnodigt voor een kijkje onderwater!

 

Ontdek de onderwaterwereld

Of je nu een nieuwsgierige beginner bent of al enige duikervaring hebt opgedaan, de wereld van het duiken biedt constante mogelijkheden voor groei, ontdekking en plezier. Onthoud dat duiken altijd een teaminspanning is, waarbij je samen met jouw vrienden de wonderen van de oceaan verkent. Dus trek dat duikpak aan, zet je duikbril op en laat je meevoeren naar een wereld vol onderwateravontuur!

Benieuwd naar onze activiteiten voor jeugd? Bekijk onderstaande video’s dan eens!