OFFT naar Nieuwegein met Raymond Wennekes en Angelique van Oorschot

Vrijdagavond 15 februari komt de OFFT (Onderwater Foto- en Film Team) naar Nieuwegein. Raymond Wennekes en ‘nieuw talent’ Angelique van Oorschot verzorgen een boeiend programma.

Op het programma staan twee interessante sprekers. Na afloop is er volop gelegenheid om met elkaar na te praten.

Programma
20.15 uur – Inloop

20.30 uur – Angelique van Oorschot voelt zich vereerd dat ze gezien wordt als nieuw talent! Zelf ziet ze zichzelf inmiddels meer als onderwaterfotograaf dan als duiker – altijd op zoek naar dat mooie plaatje of dat speciale beestje. «Ik vind het erg leuk om aan niet-duikers te tonen wat er onder water allemaal leeft en regelmatig vragen mijn collega’s wat ze nu weer voor iets prachtigs zien op een van mijn schermen.» Inmiddels doet Angelique ook mee aan het Nederlandse Kampioenschap en maakte ze deel uit van het Duikeninbeeld damesteam 2018. Bij het OFFT vertelt ze het hoe en waarom ze is gaan fotograferen en ook waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Uiteraard met een serie mooie foto’s!

 

Foto: Angelique van Oorschot

21.00 uur – Photo of Fame. Bezoekers brengen op een usb-stick één foto mee. De organisatie selecteert drie foto’s die kort worden besproken. De zaal kiest de beste foto!

21.15 uur – Raymond Wennekes fotografeert pas vanaf 2012 onder water en heeft zich in korte tijd ontzettend snel ontwikkeld tot één van Nederlands beste onderwaterfotografen. De passie voor wedstrijdfotografie is echt ontstaan tijdens het Wereldkampioenschap in 2015 dat gehouden werd in Nederland. Toen is hij zicht gaan verdiepen in alles wat er bij wedstrijdfotografie komt kijken…de voorbereiding en uitvoering tot in detail uitwerken. Dit resulteerde in het maximale resultaat tijdens het Nederlands Kampioenschap in zowel 2016 als 2017. Tijdens de OFFT-avond laat Raymond je in beeld zien hoe hij een wedstrijd als het Nederlands Kampioenschap voorbereidt en
tot uitvoering brengt.

Foto: Raymond Wennekes

22.00 uur – Bij de OFFT-borrel kun je nog even gezellig met elkaar napraten en plannen maken voor een volgende foto- of filmduik.

Locatie:
’t Veerhuis
Nijemonde 4
Nieuwegein

De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

De OFFT-avond wordt georganiseerd door Aquashot, DuikeninBeeld, NOB, Onderwaterhuis.NL en Onderwatersport Magazine.