OFFT bijeenkomst 12 oktober

Aanstaande vrijdagavond 12 oktober start het OFFT (Onderwater Foto en Film Team) met een leuke en leerzame bijeenkomst in Nieuwegein. Het programma bevat twee interessante presentaties en er is na afloop gelegenheid om met elkaar na te praten of nieuwe duikplannen te maken.

Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

20.15: Inloop

20.30: Wijnand Vlierhuis wilde eens iets anders. In september 2017 reisde hij dan ook naar Malawi om in het Malawi-meer te duiken. Daar zag hij veel onderwaterleven dat voor hem nieuw was. Uiteraard greep hij de kans aan om Malawi ook boven water te ontdekken. In zijn presentatie neemt hij je mee door dit land in zuidelijk Afrika.

21.00: Photo of Fame Bezoekers brengen op een usb-stick één foto mee waaruit de organisatie drie foto’s selecteert die kort worden besproken. De zaal kiest de beste foto!

21.15: Lia van Nieuwenhuizen is nieuw talent, ook al duikt ze al sinds 1989. Zij vertelt over de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt – van vakantiekiekje tot wedstrijdfoto. Met de foto’s die ze in het prille begin maakte, gaf ze de onderwaterwereld, voornamelijk in Nederland, meer kleur voor de mensen die geen idee hadden wat er allemaal leeft. Met haar foto’s nam ze vooroordelen weg . «Ik dook met een camera en maakte echt van alles een foto.» In 2012 veranderde dat: «Ik dook niet meer met een camera, maar ging steeds meer duiken om van een onderwerp de perfecte foto te maken.» Boven water bedenkt ze wat ze wilt en gaat dat onder water uitvoeren, al moet ze daarvoor veel duikuren maken. «Met veel tips en opbouwende kritiek kwam ik langzaamaan verder.» De foto’s die Lia op 12 oktober presenteert, geven een beeld hoe en waarom zij juist die foto’s maakt voor een wedstrijd.

21.45: Met de OFFT-borrel kun je nog even gezellig met elkaar napraten en plannen maken voor een volgende foto- of filmduik.

Locatie:
Zalencentrum ‘t Veerhuis
Nijenmonde 4
3434 AZ Nieuwegein

De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening (pin of contant).

De OFFT-avond wordt georganiseerd door DuikeninBeeld, NOB, Onderwaterhuis.NL en Onderwatersport Magazine.

Foto: Wijnand Vlierhuis

Foto: Lia van Nieuwenhuizen