Nieuwe opzet OFFT-avond

Vrijdagavond 10 november is er weer een OFFT (Onderwater Foto en Film Team)-bijeenkomst in Nieuwegein. Deze keer voor het eerst met een nieuwe opzet! Zo is er ruimte voor een nieuw talent, beslist de zaal over de beste meegebrachte foto en is er een presentatie met een thema. Tenslotte is er na afloop gelegenheid om nog even na te praten.

Programma

20.15 uur: inloop
20.30 uur: Marlène Terpstra deed dit jaar voor het eerst mee aan het Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en haalde maar liefst drie keer een top 10 notering, waaronder een 3e plek voor de categorie Groothoek met duiker. Zij laat een aantal van haar foto’s zien.
20.45 uur: Photo of Fame is een nieuw onderdeel van de OFFT-avond. Bezoekers brengen op een usb-stick één foto mee waaruit de organisatie drie foto’s selecteert die kort worden besproken. De zaal kiest de beste foto!
21.00 uur: Onderwaterfotolegende Willem Kolvoort zal een presentatie geven over het thema ‘Bestaand licht – Sfeervoller dan flits?’. Uiteraard gebruikt hij hiervoor een aantal van zijn prachtige foto’s. Willem maakte in de vijftiger jaren zijn eerste snorkelduik met een uit een autobinnenband gefabriceerde duikbril, glas van de schilder, en een gebogen elektriciteitsbuis als snorkel. Meer dan 50 jaar later maakt hij nog steeds foto’s onder water.
21.30 uur: Met de OFFT-borrel kun je nog even gezellig met elkaar napraten en plannen maken voor een volgende foto- of filmduik.

Praktische informatie

Locatie: ’t Veerhuis, Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein Zuid
Toegang: gratis! Consumpties zijn voor eigen rekening.
Organisatie: Auqashot, NOB, DuikeninBeeld, Onderwaterhuis.NL en Onderwatersport Magazine.

  • Foto: Willem Kolvoort
  • Foto: Marlene Terpstra