Meldpunt visserij

In de afgelopen periode zijn er fuiken van vissers kapot gesneden. Dit is erg vervelend en kostbaar voor vissers en we vragen duikers dan ook op om van de fuiken af te blijven.

Ondanks dat velen van jullie hier waarschijnlijk niets mee te maken hebben worden we hier uiteindelijk met z’n allen – als ‘duikgemeenschap’ – op aangekeken. Zie je dat iemand een fuik kapot snijdt? Spreek diegene er dan op aan. Zo zorgen we er met elkaar voor dat sportduikers en de beroepsvisserij goed kunnen blijven samenwerken!

Meldpunt

De NOB is een meldpunt gestart waar duikers terecht kunnen voor visfuiken bij duikplekken waar zij last van hebben. Ook kunnen beroepsvissers bij het meldpunt terecht voor schade aan visfuiken bij duikplekken. De verwachting is met het meldpunt beter inzicht te krijgen in de omvang van de schade aan visfuiken. “Bij de start van het visserijseizoen krijgen wij van duikers en beroepsvissers regelmatig klachten over geplaatste en vernielde visfuiken bij populaire duikplekken. Door deze meldingen te bundelen krijgen we een beter inzicht in de problemen die er spelen.” zegt NOB bestuurslid Peter van Rodijnen. “Samen met de beroepsvisserij, de overheid en duikorganisaties zoeken we naar oplossingen om deze jaarlijks terugkomende problemen te verminderen. We roepen daarom duikers en vissers op, visfuiken waar zij last van hebben of visfuiken die zijn vernield, altijd aan de NOB door te geven”. Dat kan via duikplekken@onderwatersport.org Na het vis- en duikseizoen volgt een evaluatie van de binnen gekomen meldingen.

Foto: Roel van der Mast