Meld je aan voor de Specialisatie Wrakduiken

De specialisatie wrakduiken is een unieke cursus, die jou alle veiligheidsaspecten en ins-and-outs van het wrakduiken laat zien. Eind maart start de cursus en er zijn nog enkele plekken vrij. 

Deze specialisatie gaat jouw ervaring in getijdenwater-duiken een ‘boost’ geven. Een cursus die jou kennis laat maken met de grillen van de Noordzee en het duiken vanaf een schip. Die jou een práchtig brevet oplevert en die jou enthousiast gaat maken voor het duiken in de ‘achtertuin’ van Nederland …. de Noordzee. De cursus wordt georganiseerd door NOB-instructeurs Paul Wigger en Sido Douma.

Wat is nodig voor deze uitdagende cursus?

– Het ingangsniveau is 2* NOB,  Padi-advanced of soortgelijk brevet.

– Lidmaatschap van de NOB (i.v.m. de verzekering en de aanvraag NOB-brevet).

– In bezit zijn van een eigen duikset en er voorál ook bekend mee zijn,

– Je hebt ervaring met stromingsduiken en je hebt minimaal 80 duiken gelogd

Data

 – Zondag 24 maart 2024       

Theorie 1: in Losser + Praktijk 1: Leemslagenplas in Wierden

– Zondag 7 april 2024   
Theorie 2: in Losser + Praktijk 2: Grasbroek in Bornerbroek

Een of beide weekenden:

– 2 t/m 4 augustus 2024

Wrakduiktrip/weekeinde met de ‘Wilhelmina’ op de Noordzee of Waddenzee

– 16 t/m 18 augustus 2024

Wrakduiktrip/weekeinde met de ‘Wilhelmina’ op de Noordzee of Waddenzee

Kosten

– De bijdrage voor de cursus is € 85,- per persoon.

– De weekendtrip met duikschip de ‘Wilhelmina’ kost ongeveer € 170,- minus aanbetaling.  Dit is inclusief eten, drinken, slapen aan boord. Vullen van fles wordt achteraf in rekening gebracht. Vrijdagavond aan boord, zaterdag en zondag duiken, zondagavond weer aan wal.

– Entree voor de twee oefenlocaties: de Leemslagenplas en het Grasbroek. Daarnaast het Twents Onderwaterhuis / dit betreft het praktijk-deel.

– Bij deelname dien je zelf een boek (mét BRK / brevet registratie kaart) te bestellen via de webshop van de NOB. Tip: bestel het direct, dan kun je het alvast ‘s rustig doorlezen.

Aanmelden

Er zijn nog enkele plekken vrij, dus wacht niet te lang met jouw inschrijving. Inschrijving op volgorde van binnenkomst. Je kunt je aanmelden via wrakduiken@gmx.com. Een bevestiging en verdere informatie volgt hierna. We gaan ervan uit dat je 100% aanwezig bent. Het brevet wordt aangevraagd na 4 Noordzee -duiken of 4 wrakduiken in West-Europees getijdenwater.