Maak kans op een Suunto Eon Steel Black duikcomputer!

Je zit nog geen halfuur onderwater als de stroom hinderlijk begint te trekken. Nu al, en daar had je niet op gerekend. Je bent ongemerkt steeds harder gaan zwemmen om een beetje op je plek te blijven; het wordt tijd om er uit te gaan. Ja, je hebt nog 110 bar in je fles, daarvan had je onderwater nog wel wat willen gebruiken. Iedereen die in de Oosterschelde duikt, heeft wel zo’n ervaring.

De getijdentabellen en -planners die we al tientallen jaren gebruiken lopen vaak nogal uiteen en lijken daarom minder betrouwbaar dan we zouden willen. En de correcties die we erop toepassen dateren van jaren geleden. De verschillen kunnen tot een half uur of meer oplopen. Vaak is je duiktijd daardoor onverwacht korter en het is ook niet veilig.
Tijd voor de NOB om daar eens goed naar te kijken. En dat kunnen we niet zonder jou!

Stuur jouw ervaring aan ons!

Stuur van elke duik die je in de Oosterschelde maakt een e-mail aan duikplekken@onderwatersport.org, met je naam, duikplaats, datum en de tijd waarop je tijdens je duik voelde dat de stroming stilviel en omkeerde.
Het stilvallen en omkeren van de stroming gaat vaak zo geleidelijk dat je het niet direct merkt. Overleg dan even met je buddy en probeer de tijd zo goed mogelijk in te schatten.
Als de stroming tijdens je duik niet omkeerde, willen we heel graag weten hoe laat je in en uit het water ging.

Iedere ingestuurde duik maakt kans op:

  • Een Suunto EON Steel Black duikcomputer t.w.v. € 1079,-
  • Deelname aan de NOB specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd, inclusief het 540 pagina’s dikke boek en brevetkaart.
  • Deelname aan de NOB specialisatie Driftduiken onder leiding van Bert Moet, inclusief het lesboek en brevetkaart.

Suunto wil met het beschikbaar stellen van deze duikcomputer aan dit onderzoek bijdragen aan meer inzicht in het duiken in getijdenwater, waardoor het voor duikers veiliger en leuker wordt. Absolute zekerheid over het getij zal niemand je ooit kunnen geven, maar veiligheid is al 60 jaar de missie van Suunto. Wat ooit begon met het vloeistofgevulde kompas SK1 en vertrouwen in je oriëntatie, werd opgevolgd door de SME (ML) duikcomputers. En met elk volgend model groeide je zekerheid over je veiligste opstijging. Eerst met het baanbrekende RGBM-decompressiemodel en nu met de nieuwe EON Steel Black met het Buhlmann algoritme: kies je eigen veiligheid. Ook in Nederlands getijdenwater.

Voorwaarden deelname

  • Iedere duiker, ongeacht opleiding of nationaliteit, die bevoegd is om in de Oosterschelde te duiken maakt kans op de duikcomputer of opleidingen.
  • Je doet mee door de gegevens van je duik binnen 7 dagen na je duik aan duikplekken@onderwatersport.org te sturen.
  • Iedere toegestuurde duik telt. Dus hoe meer duiken je ons mailt, hoe groter de kans!
  • Uitgesloten van deelname zijn duiken onder onveilige omstandigheden en duiken bij duikplekken Bergse Diepsluis en Zoetersbout, omdat de stroming daar geen rol van betekenis speelt.
  • Je kunt je duiken insturen tot 1 juli 2022. Kort daarna ontvangen de winnende deelnemers bericht.

Deze actie wordt gesponsord door partner van de NOB, Amilco Benelux/Suunto. De door duikers toegestuurde informatie wordt niet gedeeld met Amilco Benelux en Amilco Benelux heeft geen belang bij de uitkomsten van dit onderzoek.