Let op! Tijdelijk duikverbod Zeelandbrug in juni

In opdracht van de provincie Zeeland worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Zeelandbrug. Deze werkzaamheden vinden plaats in de periode vanaf 24 mei tot 1 november 2021.

In de periode van 7 juni t/m 21 juni geldt een tijdelijk duikverbod bij caissons 1, 2 van de Duiklocatie “Pijlers Zeelandbrug” aan de Galgelaan te Zierikzee. Ter plaatse van caisson 3 geldt al een duikverbod. In de periode van werkzaamheden aan caisson 1,2 en 3 wordt de toegangstrap geblokkeerd door middel van een bouwhek en een duikverbodsbord.

In de periode van 24 mei tot en met maandag 21 juni (21 t/m 24, maandag week 25 en de rest van deze week als reserve) worden er met werkvaartuigen caissons 4 t/m 7 aangepakt. Hier geldt al een duikverbod maar toch graag nog even je aandacht hiervoor. In de periode van de werkzaamheden aan caisson 4 t/m 7 wordt een waarschuwingsbord geplaatst bij de toegangstrap.

In verband met de aanzienlijke stroming en diepgang ter plaatse van de werkzaamheden, dient door de werkvaartuigen veelvuldig te worden gemanoeuvreerd met behulp van de schroef. Doordat tijdens deze acties eventueel aanwezige duikers niet tijdig door de schipper kunnen worden opgemerkt, zouden onveilige of zelfs levensbedreigende situaties ontstaan.

Duikverbod alleen van maandag tot en met vrijdag

Maandag 7 juni 07.00 uur t/m vrijdag 11 juni 16.00 uur
Maandag 14 juni 07.00 uur t/m vrijdag 18 juni 16.00 uur
Maandag 21 juni 07.00 uur t/m vrijdag 25 juni 16.00 uur

NOB heeft succesvol bezwaar gemaakt tegen een volledig duikverbod

Het werk aan de pijlers 1 en 2, en het daarvoor aangevraagde volledige duikverbod, komt zeer ongelegen, aangezien het duikseizoen dan in volle gang is. Deze duikplek is de bekendste en één van de populairste duikplekken in Nederland. Vooral in de weekenden, van vrijdagmiddag tot maandagochtend, is dit een druk bezochte duikplek. Juist in de periode van de beoogde afsluiting komen er veelvuldig sepia’s voor onder water die op deze plek veel duikers trekken.