Leer Driftduiken in de Oosterschelde

Driftduiken is een makkelijke en ontspannen manier van duiken. Je stapt bij plek A het water in, laat je onder water meedrijven met de stroming, en komt bij plek B het water uit. En ondertussen zie je al het onderwaterleven voorbijkomen! 

In Nederland is een driftduik goed te plannen. Toch weet iedere duiker dat de natuur zich niet altijd laat voorspellen: zeker in het buitenland komen nog wel eens onverwachte situaties voor met veel stroming. Wil je weten hoe je veilig en prettig kunt driftduiken? Dan is deze leuke en leerzame opleiding iets voor jou! 

In juni en juli organiseren we de NOB Specialisatie Driftduiken. Je leert tijdens deze opleiding hoe je een driftduik organiseert en hoe je op een veilige en fijne manier een driftduik kunt maken, ook in het buitenland. De opleiding bestaat uit twee avonden met een online live theoriepresentatie en praktische tips, waarna jezelf een driftduik kunt plannen en je maakt twee driftduiken vanaf een Rib in de Oosterschelde. 

Aan deze specialisatie kunnen duikers meedoen die lid van een NOB-club zijn, rechtstreeks bij de NOB zijn aangesloten (NOB4U) en duikers die geen lid van een NOB-club zijn.

Wanneer wordt de opleiding gegeven?

Dinsdagavond 21 juni 19.45 tot uiterlijk 22.00 uur, online theoriesessie 1 o.a. bespreken vragen uit het boek
Dinsdagavond 5 juli 19.45 tot uiterlijk 22.00 uur, online theoriesessie 2 o.a. driftduikplanning opstellen
Zaterdag 16 juli, 2 driftduiken in de Oosterschelde
Zaterdag 23 juli als door veel regen of harde wind 16 juli niet door kan gaan.

Wil je meedoen?

  • Je hebt een NOB/CMAS 2*-duiker brevet of Advanced Open Water Diver brevet;
  • Je hebt tenminste 20 duiken gemaakt in West Europees getijdenwater (bijvoorbeeld in de Oosterschelde);
  • Je hebt bij aanvang van de duiksport een keuring ondergaan van medische geschiktheid voor de duiksport. Is dat alweer even geleden, dan kun je via medischecheckvoorduikers.nl een advies krijgen of een herkeuring nodig is;
  • Je hebt een complete duikuitrusting voor Nederlandse omstandigheden, inclusief een (vinger)reel, deco-ballon en mes of lijncutter;
  • Je leest voor de eerste theoriesessie het boek en stuurt de antwoorden op de vragen aan de instructeurs die de opleiding geven.

Inschrijven

De kosten voor deelname voor leden aan deze specialisatie zijn € 85,- (inclusief lespakket Driftduiken en gebruik van de boot).
Ben je geen lid van een NOB-club of niet rechtstreeks bij de NOB aangesloten? Dan betaal je € 135,- (inclusief lespakket Driftduiken, gebruik van de boot, NOB-lidmaatschap voor de rest van het jaar en 3 keer Onderwatersport Magazine, de NOB ongevallenverzekering en NOB aansprakelijkheidsverzekering).

Inschrijven kan tot uiterlijk 13 juni.

Inschrijven