KWF duikmarathon duikvereniging Gagnan

Duiken voor het goede doel! Vrijwel iedereen kent in zijn omgeving wel iemand die getroffen is door een kwaadaardige aandoening. Misschien heb je het zelf gehad of moet je een naaste missen door deze verschrikkelijke ziekte.

In september 2019 heeft Duikvereniging Gagnan voor het eerst een duikmarathon georganiseerd waarbij de opbrengst ten goede kwam aan het KWF. De aanleiding was het overlijden van een clublid aan deze vreselijke ziekte. Ter nagedachtenis aan haar wilden ze als vereniging graag iets bijdragen aan het onderzoek naar kwaadaardige ziekten. Het werd een sponsor duikmarathon. Het idee was om 24 uur lang continue duikers te water te hebben in de Beldert. En dat is gelukt!

Het terrein rondom het clubhuis werd voorzien van grote tenten, de buitenkachel ging aan, een hottub werd geplaatst, de bar werd goed bevoorraad en er was zelfs een complete EHBO tent. Tot diep in de nacht zijn er elk uur duikers te water gegaan. En waarschijnlijk hebben deze duikers de mooiste duiken gemaakt. Want de grote steur uit de Beldert blijkt s’ nachts graag met de duikers te komen spelen.

In het totaal zijn er in 24 uur 114 duiken gemaakt door 83 verschillende duikers. De opbrengst voor het KWF was uiteindelijk 3200 euro. Het gaf iedereen een heel goed gevoel om met zoveel duikers iets te doen voor het goede doel. En het was ook een heel gezellig evenement. Zo gezellig zelfs dat meerdere buddyparen besloten na een paar uur opnieuw te water te gaan. De duikers werden in tussentijd voorzien van een hapje en een drankje en konden opwarmen in de hottub.

Omdat het evenement vorig jaar een groot succes was, hebben ze besloten het evenement dit jaar te herhalen. Het evenement zal plaatsvinden op 19 en 20 september 2020 en start om 13:00 uur.

Als samenwerkingspartner is duikvereniging OSCG uit Gorichem aangesloten. Vele handen maken immers licht werk. En omdat het terrein en de duikplas groot genoeg zijn, zouden we graag dit jaar nog meer duikers willen ontvangen. Natuurlijk met als doel om de opbrengst voor het KWF op zijn minst te verdubbelen. Elke duiker betaald per duik 15 euro voor het KWF.

Het evenement is toegankelijk voor elke duiker met een in Nederland geldig duikbrevet. Ook supporters zijn welkom om de duikers aan te moedigen en te ondersteunen. Er zijn ook diverse workshops waar over later nog meer details, zeker is al wel dat op zondag ochtend een duikarts  om over gezondheid van duikers te praten.

Aanmelden kan via www.tovgagnan.nl