Koninklijk paar maakt kennis met onderwaterwereld

Aanstaande vrijdag 21 juni krijgt Zeeland Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op visite! Zij bezoeken sinds de troonswisseling van 30 april in twee maanden tijd alle Nederlandse provincies. 

koninklijk paar
Op 21 juni zijn Zeeland en Zuid-Holland aan de beurt, en dus worden onder andere Middelburg, Goes en Zierikzee bezocht. Natuurlijk mag een kennismaking met het onderwaterleven en de duiksport tijdens deze route door Zeeland niet ontbreken! Daarom heeft de gemeente Schouwen-Duiveland de Nederlandse Onderwatersport Bond benaderd om mee te denken over een geschikte invulling.

Als gevolg hiervan staat vrijdag langs de route in Zierikzee een duiktank opgesteld waarin duikers van verschillende Zeeuwse duikverenigingen te zien zijn. Ook staan er fotostellages met schitterende onderwaterfoto’s van Roel van der Mast, Marleen Baas, Janny Bosman en Inge van Engelen. Leden van de Biologische Werkgroep van de NOB staan klaar om deze foto’s van een toelichting te voorzien.

Na het bezoek van het Koninklijk paar gaat het feest voor de inwoners van Zierikzee nog even door! De duiktank en de foto’s blijven de hele dag staan, om op die manier niet alleen de Koning en Koningin te enthousiasmeren, maar ook de rest van de aanwezigen.

Heb je zin om vrijdag langs te komen? Je bent van harte welkom!