Het ONK gaat door!

Het hangt van de overheidsmaatregelen af wanneer we starten. Onze overwegingen voor het aanpassen van de wedstrijd zijn:

  1. Zolang de ‘blijf thuis’-maatregel geldt, zijn er geen wedstrijddagen. Mogelijk dat er na 20 mei verruiming van de maatregelen zijn. We volgen het regeringsbeleid op de voet.
  2. De NOB werkt met samen met NOC*NSF, het RIVM en de duikbranche aan een protocol om de duiksport, zodra dat weer mogelijk is, op te starten binnen de regels van de 1,5 m samenleving. Op de wedstrijddagen houden de deelnemers zich aan dit protocol. Zodra er meer bekend is over dit protocol, laten we je dat weten.
  3. We vinden het belangrijk dat deelnemers voldoende voorbereidingstijd voor een wedstrijdperiode hebben. Tussen het besluit om een wedstrijdperiode door te laten gaan en de wedstrijdperiode zelf zit tenminste twee weken.
  4. Er worden vier extra wedstrijdperiodes georganiseerd. Naast de bestaande wedstrijdperiodes. Deze worden binnenkort bekend gemaakt in een aangepast wedstrijdreglement.

In de laatste week van mei, nadat de overheid eventuele maatregelen heeft versoepeld of verscherpt, nemen we een besluit over de eerste wedstrijdperiode.

Meer informatie over het ONK 2020

ONK2020

Foto: Brenda de Vries