Herstart foto- en filmavonden Nieuwegein

Op vrijdagavond 9 december gaat een nieuwe reeks foto- en filmavonden van start in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Daarmee pakt de NOB een oude traditie weer op die jaren geleden is ingezet door het OFFT. Na een experiment met avonden in het land en enkele jaren afwezigheid door corona, gaan we terug naar het oude recept van een centrale locatie en bekende sprekers. Het programma is als vanouds gericht op kijken naar mooie foto’s en films en leren van elkaar. De avonden worden afgesloten met een laagdrempelige competitie: iedereen krijgt applaus en degene voor wie het hardst wordt geklapt wint een cadeaubon van Onderwaterhuis.nl!

Raymond Wennekes – ‘black water’ fotografie

Raymond Wennekes trapt de nieuwe reeks af met een presentatie over ‘black water’ fotografie in de Filippijnen. In pikzwart, diep water fotografeerde hij surrealistische diepzeemonstertjes die ’s nachts naar de oppervlakte komen. Raymond illustreert de fotografische uitdagingen die dat met zich meebrengt aan de hand van buitenissige beelden.

Erik de Boer – Tech Talk

Vervolgens praat Erik de Boer ons bij over de nieuwste snufjes die het fotograferen en filmen makkelijker maken, in een nieuw programmaonderdeel ‘Tech Talk’.

René Weterings – Visportret

En René Weterings sluit de avond af met een themapresentatie ‘visportret’. Zijn trefzekerheid in belichting, compositie en het moment van afdrukken heeft René een volle prijzenkast opgeleverd met vier NK titels op rij. Waaronder vorig jaar nog het winnende visportret.

Wanneer: vrijdag 9 december
Waar: ’t Veerhuis, Nijemonde 4 in Nieuwegein
Hoe laat: inloop 20.00 uur
Prijs: gratis

De andere avonden staan gepland op vrijdag 17 februari, 14 april en 16 juni 2023. Zet deze dus vast in jouw agenda!

Vind je het zelf leuk om een keer wat van jouw werk te laten zien? Neem dan contact op met ons en we vinden vast een plekje.

 

  • Raymond Wennekes
  • Rene Weterings