Haringvlietduikdag 14 mei

Het wordt weer tijd om onder water in het Haringvliet te kijken! De sluizen staan nu al een tijdje regelmatig op een kier waardoor er zout Noordzeewater het zoete Haringvliet in stroomt. De gevolgen hiervan zijn heel interessant en zullen op termijn een nieuw type duikwater en zelfs nieuwe duikplaatsen opleveren. Daarom monitoren we samen met Stichting ANEMOON en RAVON deze gevolgen op het onderwaterleven en zijn we heel benieuwd welke soorten er nu in het Haringvliet te zien zijn.

Op zaterdag 14 mei 2022 wordt voor sportduikers een Haringvlietduikdag georganiseerd. Lijkt het je leuk om een duik in het Haringvliet te maken? Duik dan mee!

Voorlopige programma Haringvlietduikdag

  • 14:00 uur: Start van de dag, er kan direct worden gedoken
  • 16:00 uur: Delen van ervaringen & presentatie
  • 19:00 uur: Tweede duik in het Haringvliet

Je kunt deelnemen met tenminste een 1*-duiker of Open Water Diver brevet. Ervaring in Nederlands duikwater met beperkt zicht is een voorwaarde. De locatie voor het delen van de ervaringen en de presentatie is Watersportvereniging De Put, Nieuwendijk 4 in Goudswaard. Aanmelden kan via info@onderwatersport.org. Vermeld bij de aanmelding graag even het aantal duiken dat je gemaakt hebt, jouw hoogste brevet en of je al eerder in het Haringvliet gedoken hebt.

Wil je op de hoogte blijven van de duikontwikkelingen in het Haringvliet? Volg dan onze Facebookpagina. Haringvliet Onderwater is een project van Stichting ANEMOON, RAVON en NOB.

Foto: Rob Aarsen