Haringvliet Monitorduikdag + BBQ

Het wordt weer tijd om onder water in het Haringvliet te kijken! De sluizen staan nu al een tijdje regelmatig op een kier waardoor er zout Noordzeewater het zoete Haringvliet in stroomt. De gevolgen hiervan zijn heel interessant en zullen op termijn een nieuw type duikwater en zelfs nieuwe duikplaatsen opleveren. Daarom monitoren we samen met Stichting ANEMOON en RAVON deze gevolgen op het onderwaterleven en zijn we heel benieuwd welke soorten er nu in het Haringvliet te zien zijn.
Op zaterdag 6 mei 2023 wordt er voor sportduikers een Haringvlietduikdag inclusief gezellige barbecue georganiseerd. Lijkt het je leuk om een duik in het Haringvliet te maken en aan het einde van de dag gezellig aan te sluiten bij de gratis barbecue? Duik dan mee!

Voorlopige programma

10:00 uur: Start van de dag, er kan direct worden gedoken
13:00 uur: Tweede duik in het Haringvliet
16:00 uur: Waarnemingen invoeren bij Scouting Stellendam
17.00 uur: Barbecue voor deelnemers aan de duikdag.
Je kunt deelnemen met tenminste een 1*-duiker of Open Water Diver brevet. Ervaring in Nederlands duikwater met beperkt zicht is wel een voorwaarde. De locatie voor het delen van de ervaringen en de presentatie is het clubhuis van Scouting Goedereede Deltahaven 60A in Stellendam.
Aanmelden kan via info@onderwatersport.org.