Dutch Diving Specialty

Vanuit verenigingsontwikkeling heeft de NOB een bedrag van €5.000 beschikbaar gesteld voor 10 verenigingen met ontwikkelingsinitiatieven. Eén van deze initiatieven, die deze week in de spotlight staat, is de Dutch Diving Specialty!

Wie:

De Leidse Studenten Duikvereniging

Wat:

Een klein Engelstalig boekje dat niet-Nederlandstalige duikers gaat klaarstomen voor het duiken in Nederland. In dit boekje leren de duikers over hoe het duiken in Nederland werkt: hoe pak je zelf zaken aan die je in de tropen aan je duikschool over kon laten, zoals flesvullingen, navigeren en veiligheid?

Waarom:

LSD, maar ook andere verenigingen, krijgen steeds vaker belangstellenden over de vloer die geen Nederlands spreken. Complete duikopleidingen in het Engels aanbieden is op dit moment een brug te ver, ook omdat het bij LSD vaak studenten zijn die na één jaar weer vertrekken. De groep duikers die al een duikbrevet heeft, is vaak nog niet helemaal klaar om in de Nederlandse wateren te duiken. Daar biedt de Dutch Diving Specialty de oplossing!

Wanneer:

Bij de Engelstalige introductieweek van de Universiteit Leiden (in augustus) is er een pilot-versie beschikbaar. Als die bevalt, komt er een tweede versie, die eind 2020 ter beschikking komt voor alle NOB-verenigingen.