Duikverbod verlengd

Door Rijkswaterstaat wordt er gewerkt aan het versterken van de vooroevers van de Zeeuwse dijken. Op sommige plekken is het eerder ingestelde duikverbod verlengd.

Er geldt er, zoals al eerder gemeld, op de volgende duikplekken tot uiterlijk 1 april een duikverbod: Burgshluis (45A en 45B), Schelphoek (42A en 42B), ten zuiden van Levensstrijd (34), Goese Sas (63), De Hoek en Galjoen Zonder Poen (68, 68A en 69), Kattendijke (64) en Nieuwe Sluis (65).

Rijkswaterstaat heeft nu gemeld dat de werkzaamheden ter hoogte van het dijktraject Wemeldinge-Oost (gedeelte tussen dijkpaal 1582 en 1594), met daarin de op de duiklocaties Wemeldinge West (68), Galjoen zonder Poen (68A) en Hoogeweg (69) vertraging oplopen. Het duikverbod wordt daar verlengd tot 1 juni 2021.

De vooroevers van de dijk worden versterkt om het fundament te beschermen tegen stroming en golfslag. Het versterken van de oevers die onder water liggen, gebeurt door het storten van staalslakken en breukstenen vanaf werkschepen. Als er geen werkschip te zien is, kan dit tussendoor wel aan komen varen en materiaal storten. Dit kan ook op weekenddagen gebeuren. Het werk wordt uitgevoerd door Boskalis.

Op alle locaties stort Rijkswaterstaat boven op de staalslakken zogenaamde ecotoplagen van breuksteen. Deze ecotoplaag wordt in verschillende vormen aangebracht waardoor de onderwaternatuur na het werk sneller kan herstellen. Lees meer over het staalslakkendossier . Of zoek op www.onderwatersport.org op ‘staalslakken’ en lees meer over dit onderwerp.