Duikverbod door werkzaamheden Zeelandbrug

Update: Goed nieuws! Onze ingebrachte bezwaren zijn gehoord en er geldt geen duikverbod in het weekend.

In opdracht van de provincie Zeeland worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Zeelandbrug. Deze werkzaamheden vinden plaats in de periode vanaf 24 mei tot 1 november 2021.

De planning is als volgt:

In de periode van 24 mei tot en met maandag 21 juni (21 t/m 24, maandag week 25 en de rest van deze week als reserve) worden er met werkvaartuigen caissons 4 t/m 7 aangepakt. Hier geld al een duikverbod maar toch graag nog even je aandacht hiervoor. In de periode van de werkzaamheden aan caisson 4 t/m 7 wordt een waarschuwingsbord geplaatst bij de toegangstrap.

In de periode van 7 juni t/m 21 juni geldt een tijdelijk duikverbod bij caissons 1, 2 van de Duiklocatie “Pijlers Zeelandbrug” aan de Galgelaan te Zierikzee. Ter plaatse van caisson 3 geldt al een duikverbod. In de periode van werkzaamheden aan caisson 1,2 en 3 wordt de toegangstrap geblokkeerd door middel van een bouwhek en een duikverbodsbord.

Duikverbod geldt op:

Maandag 7 juni 07.00 uur t/m vrijdag 11 juni 16.00 uur
Maandag 14 juni 07.00 uur t/m vrijdag 18 juni 16.00 uur
Maandag 21 juni 07.00 uur t/m vrijdag 28 juni 16.00 uur (reserveweek)

NOB heeft succesvol bezwaar gemaakt tegen een volledig duikverbod.

Het werk aan de pijlers 1 en 2, en het daarvoor aangevraagde volledige duikverbod, komt zeer ongelegen, aangezien het duikseizoen dan in volle gang is. Deze duikplek is de bekendste en één van de populairste duikplekken in Nederland. Vooral in de weekenden, van vrijdagmiddag tot maandagochtend, is dit een druk bezochte duikplek. Juist in de periode van de beoogde afsluiting komen er veelvuldig sepia’s voor onder water die op deze plek veel duikers trekken.