Duikteam Nemo op bezoek bij TOV Gagnan

De NOB organiseerde enige tijd geleden de bijscholing trimmen voor instructeurs. Dit soort momenten zijn vaak een goede voedingsbodem voor leuke initiatieven en samenwerkingen tussen verenigingen. Zo blijkt ook weer uit onderstaand verslag. Duikteam Nemo heeft met een groepje leden de Beldert bezocht en kennis uitgewisseld met TOV Gagnan. Samen zijn we sterker!

Lees verder onder de foto

De praktijk bijscholing werd door Rob Kool gegeven op de locatie van TOV Gagnan. Namens Duikteam Nemo nam onze instructeur Ard Jonker deel aan de training. TOV Gagnan was tijdens die dag ook druk bezig met de organisatie van de KWF Duikmarathon op hun locatie. Het was de running gag van de dag, op iedere vraag kwam een wedervraag, ‘Wist u dat hier ook volgende week de KWF Duikmarathon wordt georganiseerd?’.

De vaste duikstek van TOV Gagnan, De Beldert, is fantastisch. De waterkwaliteit is uitstekend, het zicht magnifiek. Een perfecte locatie voor de KWF Duikmarathon. Door de goede berichten geënthousiasmeerd, deden er op 12 september 4 duikers van Duikteam Nemo mee aan de KWF Duikmarathon. Na de eigen training op zondagmorgen deden zij als hekkensluiter van 12:00 tot 13:00 uur mee aan de KWF Duikmarathon. De verhalen over de KWF Duikmarathon van deze vier en dan vooral de positieve berichten over de duikstek leidde tot meer belangstelling vanuit Duikteam Nemo.

Op zondag 31 oktober hebben 11 duikers van Duikteam Nemo gezamenlijk een bezoek gebracht aan TOV Gagnan. Ondanks wat frisse omstandigheden was het een hele mooie duik met het beloofde heldere zicht. De duik ging onder andere langs de tent, de kotter, de cockpit en vissen in diverse maten en vormen.

Na afloop waren er, onder genot van taart, koek, thee en koffie de gebruikelijke sterke en enthousiaste verhalen. Ook werden aan de bar tips in geval van nieuwbouw van een zwembad en de gewoontes binnen de twee verenigingen uitgewisseld.

Duikteam Nemo bedankt TOV Gagnan voor het warme onthaal en het kunnen duiken in De Beldert. We hebben TOV Gagnan uitgenodigd voor een tegenbezoek in ons clubhuis in Amstelveen voor of na een (gezamenlijke) duik in een van de omliggende plassen.

Tip: Lijkt het jou ook leuk om een keer met een groep leden bij een andere vereniging op bezoek te gaan? Wees dan niet bang om gewoon contact op te nemen. Van elkaar kunnen we alleen maar leren.

Geschreven door: Erzsébet Oosterveld, Secretaris Duikteam Nemo