Duikplaats Zeelandbrug komend weekend weer open

Morgen gaat duikplaats Zeelandbrug (32) weer open! Sinds het WK Onderwaterfotografie in mei is de duikplaats gesloten vanwege het versterken van de dijk op deze plek. Tegelijk met het werk aan de dijk hebben Projectbureau Zeeweringen, de Gemeente Schouwen-Duiveland, Duikcentrum De Witte Boulevard en de Nederlandse Onderwatersport Bond de duikplek een ware upgrade gegeven. De vulinstallatie is weer terug, de parkeervakken zijn geasfalteerd en worden nog opnieuw ingedeeld en er zijn twee nieuwe trappen geplaatst. De absolute eyecatcher is het nieuwe toiletgebouw zoals we deze steeds vaker bij duikplaatsen zien (Den Osse Nieuwe Kerkweg en Kattendijke).

Ook duiklocaties De Val (31) en Kurkenol (33) weer open

Naast de Zeelandbrug zijn komend weekend ook duiklocaties De Val (31) en Kurkenol (33) weer open. De Zeelandbrug gaat morgen officieel weer open, maar de verwachting is dat het werk dan wordt afgerond. Eind januari worden nog roosters en leuningen geplaatst op de trappen bij deze duiklocatie.

Wil je zaterdag gaan duiken bij de Zeelandbrug? De hoogwaterkentering is dan rond 9.00 uur en de laagwaterkentering rond 15.15 uur. Wij wensen je veel en veilig duikplezier!

Foto’s: Roel van der Mast

De nieuwe voorzieningen bij duiklocatie Zeelandbrug