(Duikreis)verzekering

1: Worden de behandelkosten van een decompressieongeval vergoed?

Ja, overal ter wereld worden de volledige behandelkosten vergoed als je lid bent van de NOB. Deze kosten worden gedekt door de collectieve ongevallenverzekering. Let op: de transportkosten van en naar de decompressiekamer vallen niet onder deze verzekering, hier dien je een reisverzekering voor af te sluiten.

2: Moet ik lid zijn van de NOB om een duikverzekering te kunnen afsluiten?

Ja, deze verzekering is exclusief voor NOB-leden; voor hen geldt de hele polis. Voor partners en gezinsleden die zijn meeverzekerd maar geen lid zijn van de NOB, zijn de extra duikrisico’s en de ongevallendekking niet verzekerd.

3: Op welke manier is de reisverzekering toegespitst op duikers en duikvakanties?

In artikel 19 van de polis staat precies omschreven welke specifieke risico’s voor duikers en duikuitrusting in de doorlopende reisverzekering zijn opgenomen. De verzekering is uiteraard ook te gebruiken voor alle andere vakanties en trips.

4: Zijn (decompressie)ongevallen verzekerd via deze reisverzekering?

Nee, decompressiebehandelingen zijn niet verzekerd via de reisverzekering, deze zijn verzekerd via de collectieve ongevallenverzekering. Ben je lid van de NOB? Dan ben je automatisch wereldwijd verzekerd voor decompressiebehandelingen.

5: Maakt een annuleringsverzekering deel uit van de polis?

Ja, een doorlopende annuleringsverzekering ter hoogte van € 1.000,- per persoon maakt deel uit van deze polis. Naar keuze is dit bedrag via een extra module te verhogen naar € 1.500,- per persoon. Wil je een hogere annuleringsdekking dan kan dat ook maar op een aparte polis tegen de normale premies en condities. Het aanvraagformulier download je hieronder.

6: Kan ik extra apparatuur zoals camera’s verzekeren?

Nee, je kun wel bij de verzekeraar waar je je inboedelverzekering hebt afgesloten een aparte kostbaarhedenpolis afsluiten.

7: Ben ik tijdens een dagje duiken in Nederland ook verzekerd via de reisverzekering?

Ja, je bent tijdens een dagje duiken in Nederland verzekerd.

Terug naar veelgestelde vragen voor duikers.