Duiken

De wereld onderwater is uniek en voor de mens zonder hulpmiddelen niet te ontdekken. Gelukkig zijn er allerlei duikmaterialen waardoor jij wél deze bijzondere wereld kunt gaan bewonderen. Ga jij mee duiken?

Lees verder onder de foto

Duiken
Foto: Rob Aarsen

Duiken: rust & avontuur

Voor iedere duiker is onderwater zijn een andere beleving. Veel duikers ervaren een enorme rust onder water, je hoort alleen je eigen ademhaling, het leven gaat langzaam en je ziet prachtige dingen onder water. Andere duikers vinden het juist spannend, want je kunt zomaar een grote vis tegenkomen of een ander die waar je al heel lang naar zoekt.

Duiken in Nederland

Wist je dat je ook heel goed in Nederland kunt duiken? Je denkt bij duiken misschien aan azuurblauwe zee en koraal, maar ook in Nederland is genoeg te zien! Zeeland is één van de populairste duikbestemmingen van Nederland, maar ook in de Vinkeveense Plassen, het Haarlemmermeerse Bos, op de Noordzee en in vele andere wateren kun je hele mooie duiken maken!

Duikopleiding volgen?

Bij de NOB zijn meer dan 300 duikverenigingen en duikscholen aangesloten waar je kunt leren duiken. Wil jij weten welke opleiding bij je past? Bekijk dan onze opleidingen! Ben je benieuwd welke vereniging of duikschool bij jou in de buurt ziet? Bekijk dan het kaartje van Nederland op onze website duikspotter.nl.