1 december NOB Foto- en Filmavond Nieuwegein

Op vrijdagavond 1 december begint weer het nieuwe seizoen NOB Foto- en Filmavonden in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Vanaf deze jaargang laten we de naam ‘Aquashot’ achter ons en gaan we verder als ‘NOB Foto-en Filmavond’. Het programma is als vanouds gericht op kijken naar mooie foto’s en films en leren van elkaar. Ook geven we een aantal avonden een thema. Zo komt er een avond die helemaal is gericht op startende fotografen of duikers die de stap nog willen zetten.

Het programma op 1 december

  1. René Weterings opent de avond met een presentatie over reisfotografie. We kennen René als fotograaf in het Zeeuwse water en meervoudig Nederlands kampioen onderwaterfotografie, maar ook in het buitenland is hij regelmatig te vinden, meestal samen met zijn gezin. René vertelt aan de hand van zijn foto’s hoe hij zich voorbereidt, wat hij allemaal meeneemt en hoe hij een serie opbouwt die het verhaal van de locatie vertelt.
  2. Lia van Nieuwenhuizen en Jos van Zijl namen in oktober deel aan de wereldkampioenschappen onderwaterfotografie op Cuba. Zij kwamen thuis met een paar fraaie top 10 noteringen en kijken met ons terug op een ‘geweldig avontuur.’
  3. Erik de Boer geeft ons een overzicht van de nieuwe producten die we in 2024 kunnen verwachten op het gebied van onderwaterfotografie en -film. Want er is weer veel gebeurd in de wereld van camera’s, flitsers en andere spullen die onze hobby mogelijk maken. Erik neemt een aantal producten mee naar Nieuwegein.

Aanvang 20.30 uur, inloop vanaf 20.15 uur in ’t Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein. De toegang is gratis.

De volgende NOB Foto/Filmavonden staan gepland op vrijdag 9 februari, 12 april en 14 juni 2024.

Vind je het zelf leuk om een keer wat van jouw werk te laten zien? Neem dan contact op met Rob Aarsen en we vinden vast een plekje!

Foto: René Weterings