Corona update: voorlopig geen wijzigingen in protocol voor de duik- en onderwatersport en duiken na vaccinatie Covid-19

In de persconferentie werd dinsdag (23-02) aangekondigd dat er voorlopig geen verruiming zal plaatsvinden voor de zwembaden en deze helaas nog gesloten blijven. Tijdens de persconferentie werd wel aangekondigd dat voor jongeren tot 27 jaar teamsporten buiten toegestaan zijn. Dit geldt echter alleen voor sporten bij eigen sportaccommodaties. Dit is een lichte verruiming van de maatregelen, die eerder golden tot 18 jaar. Omdat de duikwateren geen officiële sportaccommodaties zijn, veranderd er in ons protocol dus helaas nog niets. Versie 8 van het protocol blijft voorlopig van kracht. Het kabinet heeft besloten dat deze maatregelen nodig zijn om het virus onder controle te krijgen.

De samenwerkende partijen binnen de zwembranche maken zich uiteraard nog steeds hard voor de heropening van de zwembaden. Lees meer op #WaterVrij.

Duiken na vaccinatie Covid-19?

Na een vaccinatie tegen COVID-19 geldt een duikverbod van tenminste 2 dagen (48 uur). Dit duikverbod kan verlengd worden als je na deze periode nog klachten ervaart die samenhangen met de vaccinatie. Het duikverbod wordt opgeheven 24 uur nadat de duiker klachtenvrij is.
Bron: DMC