Congres Wij Duiken Veilig

Alle professionele duikers en duikprofessionals bij elkaar… uniek! Op vrijdag 25 maart tijdens het congres Wij duiken veilig ontmoeten spelers uit de gehele duiksector elkaar. Reserveer nu je plaats!

Voor wie?

Het congres Wij Duiken Veilig is bedoeld voor iedereen die professioneel met duiken bezig is, van duikers, duiksupervisors, beleidsmakers binnen de beroepssector tot eigenaren van duikscholen, verenigingsbestuurders, duikinstructeurs en divemasters binnen de technische en recreatieve duiksport en andere belangstellenden. Hét moment van het jaar waar je vertegenwoordigers uit de gehele duiksector ontmoet.

Thema

Het thema dit jaar is innovatie, kennis en veiligheid. Het congres is bedoeld voor iedereen die op een (semi-)professionele manier met duiken bezig is, zowel binnen de recreatieve als de beroepssector.

Duiken is een breed begrip. Duikers zijn elk binnen hun eigen werkgebied actief – recreatief en professioneel. De gemene deler is de duikveiligheid die altijd vooropstaat. Toch wordt er binnen elke discipline op geheel eigen wijze gedoken. De vraag rijst dan ook, waarom leren duikers, recreatief en beroepsmatig, niet van elkaar? Waarom zijn krachten in de duiksector niet veel meer gebundeld? De middelen om veilig onder water te verblijven zijn toch echt veelal hetzelfde en veel duikers zijn actief binnen zowel de beroeps- en de recreatieve sector.

Sprekers

Sander Kool, Koninklijke Marine, dagvoorzitter
Benno Baksteen, expert luchtvaartveiligheid
Bas Poelmann, veiligheidsinstructeur en emergency response specialist
Barry Lucas, veiligheidskundige Koninklijke Marine
Pascal van Erp, Ghost Diving Foundation
Mark Bokdam, brandweer Twente
Thijs Wingelaar, militair duikerarts

Tijdens een forumdiscussie gaan onder andere Jur van Kasteren, militair duikautoriteit en Rob van Hulst, bijzonder hoogleraar Hyperbare en Duikgeneeskunde bij het Amsterdam UMC met elkaar in gesprek over de standpunten die tijdens het congres naar voren zijn gebracht.

Korting voor NOB-leden

Kosten per kaart voor dit congres zijn € 195,- en NOB-leden die dit congres willen bijwonen krijgen een korting van 10%. De kortingscode vind je, als je bent ingelogd, in MijnNOB op eDocuments. Daarnaast telt dit congres mee voor de jaarlijkse licentieregeling. Dit betekent dat je na het bijwonen van het congres vrijstelling krijgt voor de digitale toets. Instructeurs die dit congres bijwonen kunnen een kopie van hun toegangsbewijs mailen naar workshops@onderwatersport.org. Let op: zonder een kopie van je toegangsbewijs kunnen we je geen vrijstelling geven.

Het congres wordt georganiseerd door The Exhibition Company bv in opdracht van de vereniging Wij Duiken Veilig. Voor meer informatie over het congres kun je contact opnemen met de organisatie via www.wijduikenveilig.nl.