Bekijk live het verkiezingsdebat ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’ op 4 maart

Op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur organiseert de NOB samen met NOC*NSF en meer dan 24 partners uit de zorg-, welzijn-, onderwijs-, bedrijfs-, en sport- en beweegsector een verkiezingsdebat vanuit Nieuwspoort over ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’. Ben je een bestuurder, vrijwilliger, sporter of wil je dit gewoon op de voet volgen?

Meld je dan hier aan!

Tijdens de live uitzending gaan kandidaat-Kamerleden die meedoen aan de landelijke verkiezingen op 17 maart hun visie voor de komende vier jaar toe lichten. Welke kandidaat-Kamerlid wil de komende regeerperiode écht werk gaan maken van preventie en een gezonde leefstijl? Wie heeft het allesomvattende plan om Nederland weerbaarder en gezonder te maken?

Naast het fysieke element is juist het sociale element in sport en bewegen bijzonder belangrijk.

– Arjan de Vries, Directeur, Nederlandse Onderwatersport Bond

Dit gebeurt allemaal onder de bezielende leiding van Martijn de Greve. De kandidaat-Kamerleden krijgen de kans om hun visie op de volgende punten te vertellen:

  • Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis?
  • Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt?
  • Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken?
  • Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Benieuwd wie deze kandidaat-Kamerleden zijn? En welke bekende Nederlanders uit de sport-, beweeg-, zorg-, wetenschap-, en welzijnssector deze punten toelichten? Na de aanmelding (meld je hier aan!) ontvang je een bevestiging en in aanloop van 4 maart a.s. zullen wij hen aan je voorstellen. Kort voor de uitzending ontvang je de link en de laatste informatie.

Kortom, het belooft een mooie uitzending te worden waarin de gezondheid van elke Nederlander, in de komende vier jaar, centraal zal staan.

Het is juist nu duidelijker dan ooit: sport en bewegen verdienen  een centrale plek in ons dagelijks leven.

-Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF