Alles over de AH Sportactie 2018

In september gaan NOC*NSF en Albert Heijn weer starten met de AH Sportactie voor mensen die een (nieuwe) sport willen uitproberen. Een update met de laatste informatie over de actie en hoe je deze optimaal in kunt zetten als duik- en onderwatersportclub lees je hier.

AH Sportactie
De AH Sportactie 2018 vindt plaats van maandag 17 t/m zondag 30 september. Iedere keer dat iemand boodschappen doet bij een van de 900 AH-winkels ontvangt hij/zij een actiecode waarmee twee sportmomenten geboekt kunnen worden. Deze sportmomenten worden ook wel credits genoemd. Per credit kunnen klanten online een sportactiviteit boeken. Klanten van Albert Heijn zoeken, zodra ze een actiecode hebben ontvangen, via ditzelfde systeem op ‘duiken’ of ‘onderwatersport’ in hun woonomgeving om één of meerdere sportmomenten te boeken. Dit kan twee keer door dezelfde persoon geboekt worden, maar waarschijnlijker is dat iemand een vriend(in) meeneemt. Zo stimuleert het sporters om samen te sporten. De credits zijn tot 25 november te verzilveren bij de deelnemende clubs via www.ahsportactie.nl.

Meedoen aan de actie?
Willen jullie de onderwatersport en je club promoten? Ben jij met jouw club op zoek naar meer leden? Willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep aan je binden? Meld jouw club dan aan op www.clubprofiel.nl. Hier kan je sportactiviteiten aanmaken, zodat je (potentiële) sporters gastvrij kan ontvangen en zij volop sportplezier beleven bij jouw club!

 Sportaanbod
Sinds eind juni is het mogelijk om via de site clubprofiel.nl je specifieke onderwatersportaanbod in te vullen dat jij als club wilt gaan aanbieden. Jij kunt als duik- of onderwaterclub in het systeem van Clubprofiel aangeven hoe vaak een persoon jouw duikaanbod mag boeken. Wij adviseren minimaal drie keer om de kans op conversie daarna het grootst te maken. Voeg je sportaanbod voor 15 september toe, want dan start de actie!

 ‘De gemiddelde boeker heeft geen tot weinig duikervaring, hou daar rekening mee bij je duikaanbod en je omschrijving’

Zorg ervoor dat jullie clubprofiel gevuld is met de juiste gegevens

  • De juiste contactpersoon met contactgegevens waar mensen terecht kunnen met vragen en die de boekingen ontvangt per mail.
  • Een uitnodigend algemeen stukje over de duikclub gericht op nieuwe leden.
  • Een sportaanbod voor de periode van 10 weken dat mensen bij jullie kunnen komen snorkelen, duiken, vinzwemmen of onderwaterhockeyen.

‘De meeste boekingen worden 0 tot 3 dagen van tevoren gedaan’

Hoe organiseer ik een proefles?
Hou het organiseren van de proeflessen simpel, dit realiseer je door de proefleden deel te laten nemen aan bestaande lessen. Hierdoor hoef je geen extra instructeurs of zwembaduren te regelen. De proefleden ervaren gelijk de sfeer binnen de vereniging, maar ook hoe de vereniging leuke en leerzame trainingen organiseert. Als vereniging bepaal je zelf wanneer, waar en hoe vaak proefleden kunnen deelnemen aan een proefles. Zorg wel altijd voor een gastheer/gastvrouw die de proefleden welkom heet. Om proefleden te binden is het belangrijk om te monitoren hoe ze de proefles hebben ervaren. Wat vonden ze van de training, de vereniging en komen ze nog een keer terug voor een 2de training? Na de laatste proeftraining kan een soortgelijke vraag nogmaals gesteld worden en bij interesse kan er bijvoorbeeld een aanmeldingsformulier worden meegegeven. Probeer proefleden ook te enthousiasmeren en op de hoogte te stellen van het ‘winter- en zomerprogramma’.

Meer informatie, vragen en aanmelden?
De eerste stap naar deelname is jullie als club te registeren via www.clubprofiel.nl.
Verenigingen die al eerder hebben meegedaan (bijv. een Nationale Sportweek en AH-sportactie) hoeven niet opnieuw een account aan te maken. Nadat een account is aangemaakt kunnen activiteiten worden aangemaakt, waarop deelnemers zich kunnen inschrijven. Meer informatie over het aanmaken van deze activiteiten is te vinden in de handleiding die te raadplegen is zodra je bent ingelogd op clubprofiel.nl. Dit geldt ook voor de veelgestelde vragen en antwoorden. Vanaf september kunnen jullie ook zien welke dichtstbijzijnde Albert Heijn-winkel actief meedoet met de sportactie.

Wacht niet langer en meld jullie club aan!