Instructeursworkshop – Duurzaam duiken (Maarssen)

Het NOB-bestuur wil aandacht besteden aan duurzaam duiken, en hierdoor bijdragen aan natuurbehoud op en rond de duikplaatsen. Belangrijk daarbij is de rol die wij als instructeur spelen. Niet alleen de voorbeeldrol, maar ook is bron van informatie voor de duikers, zowel voor beginners als gevorderden. Op 18 mei organiseren we, in samenwerking met Lake Diving, de workshop Duurzaam Duiken in Maarssen en wordt er gedoken in de Maarsseveense plassen. Deze workshop valt onder de licentieregeling.

Doelen zijn:

  • Deelnemers worden zich (nog) bewuster van de invloed van onderwatersporters op het milieu
  • Deelnemers delen ervaring in het aanleren van duurzaam duiken en kunnen dat koppelen aan de bestaande opleidingen
  • Deelnemers krijgen (meer) inzicht in mogelijkheden om actief te kunnen handelen om het milieu te beschermen
  • Deelnemers oefenen in het waarnemen van de effecten van de onderwatersport en het waarnemen van leven onder water ten behoeve van monitoring
  • Deelnemers krijgen handvatten dit onderwerp gestructureerd uit te dragen in verenigings- of duikschoolverband.

De workshop wordt gehouden in het clubhuis van Lake Diving en duurt van 09:30 tot ca. 16:00 uur. Tijdens de workshop maken de deelnemers een duik waarin praktisch wordt geoefend in het waarnemen van duurzaamheidsaspecten. De uitrusting moet dus mee. We zullen duiken bij in de naastgelegen Maarsseveense plassen.

Ook oefenen we in het invoeren van waarnemingen in de MOO-database. Daarvoor is een mobiel, tablet of laptop noodzakelijk. De workshop wordt georganiseerd door de NOB in samenwerking met de stichting Anemoon. Deelnemers krijgen na afloop toegang tot het vernieuwde materiaal van het Eco-diver certificaat. Dit materiaal kan in de lessen worden ingezet.

Locatie: Duikvereniging Lake Diving
Westbroekse Binnenweg 2C
3612 AH Tienhoven (Maarssen)

Adres

LAKE DIVING OWSV

Datum
18 mei 2024
Van
09:30
Tot
15:00
Locatie
Tienhoven
Doelgroep
Instructeurs
Organisator
NOB
Provincie
Utrecht